Στην Ελλάδα το 29% των ανδρών και το 20% των γυναικών εμφανίζουν τριχόπτωση. Μελέτες αναφέρουν επίσης πως, το 63% των γυναικών και το 38% των ανδρών πασχόντων, αισθάνονται απελπισμένοι και μελαγχολικοί (Consumertrackingstudy, GreeceMRB2012-2013).

Οι περισσότεροι άνδρες που χρησιμοποιούν προϊόντα κατά της τριχόπτωσης (π.χ. καλλυντικά), ισχυρίζονται ότι δεν είναι ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα και συχνά εγκαταλείπουν την προσπάθεια.

Η Μινοξιδίλη είναι η μοναδική συνιστώμενη τοπική θεραπεία ανάπτυξης νέας τριχοφυΐας για άνδρες και γυναίκες σύμφωνα με τα S3 guidelinesτου Ευρωπαϊκού Φόρουμ Δερματολογίας (2011).

Ανδρογενετική Αλωπεκία

Η Ανδρογενετική Αλωπεκία (ΑΓΑ) είναι μία εξελισσόμενη πάθηση η οποία χαρακτηρίζεται από αραίωση ή και μόνιμη απώλεια τριχών στο μέτωπο, στους κροτάφους ή στην κορυφή του κεφαλιού. Η αντιμετώπισή της χρειάζεται να γίνει όσο το δυνατό συντομότερα.

Η εμφάνισή της σχετίζεται με την κληρονομικότητα, την ηλικία, το άγχος, τη διατροφή και τη γενικότερη κατάσταση της υγείας του ατόμου, και αποτελεί τη συνηθέστερη αιτία τριχόπτωσης σε άνδρες και γυναίκες.

H Μινοξιδίλη, αποτελεί τη μοναδική δραστική ουσία σε θεραπευτική αγωγή, που αναστέλλει την επέκταση της αλωπεκίας και διεγείρει την ανάπτυξη νέων τριχών σε άτομα που εμφανίζουν αυτή την πάθηση. Στην Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της προτίμησης των ασθενών καθώς 6 στους 10 το εμπιστεύονται για την αντιμετώπιση της ΑΓΑ.

Εποχική τριχόπτωση

Ένας ακόμη τύπος τριχόπτωσης είναι η εποχική, μία αναστρέψιμη κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής, που εμφανίζεται συνήθως την άνοιξη και το φθινόπωρο και δεν αποτελεί παράγοντα ανησυχίας.

Θεραπευτική αγωγή με βάση τη δραστική ουσία Μινοξιδίλη

Η θεραπευτική αγωγή σε μορφή αφρού που περιέχει τη δραστική ουσία Μινοξιδίλη, αποτελεί τη μοναδική τοπική θεραπεία που δρα βαθιά μέσα στη ρίζα, σταματάει την τριχόπτωση και διεγείρει την ανάπτυξη νέων τριχών.

Η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια της συγκεκριμένης θεραπευτικής αγωγής, τεκμηριώνεται σε 47 κλινικές μελέτες στις οποίες συμμετείχαν 22.000 άτομα, 9000 άνδρες και 1500 γυναίκες καθώς και μία post-marketingμελέτη με τη συμμετοχή 11.122 ασθενών.

Εφαρμόζεται εύκολα, στεγνώνει και απορροφάται γρήγορα, δεν λαδώνει τα μαλλιά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με προϊόντα styling.

Εμφανή αποτελέσματα της θεραπείας παρουσιάζονται μετά από 4 μήνες με χρήση δύο φορές την ημέρα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας