Επιστήμη & Ζωή

Βρετανοί δημιούργησαν ενισχυμένες ντομάτες που αυξάνουν τα επίπεδα βιταμίνης D

Επιστήμονες με επικεφαλής την Cathie Martin, δημιούργησαν τη νέα ντομάτα, απενεργοποιώντας ένα από τα γονίδιά της.


Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022, 20:11

Εύη Ψωμιάδου
Υπεύθυνη Ύλης

Βρετανοί ερευνητές, με τεχνολογία επεξεργασίας γονιδίων, δημιούργησαν ενισχυμένες ντομάτες που περιέχουν προβιταμίνη D3 ίση με αυτή που περιέχουν 2 αυγά ή μια μερίδα τόνος.

Επιστήμονες του John Innes Centre in Norwich με επικεφαλής την Cathie Martin, δημιούργησαν τη νέα ντομάτα απενεργοποιώντας ένα από τα γονίδιά της.

Οι ντομάτες, φυσιολογικά παράγουν πολύ πρόδρομο της βιταμίνης D, αλλά συνήθως τον χρησιμοποιούν για να παράγουν άλλες ουσίες.

Σβήνοντας το γονίδιο που μεταφέρει αυτή την ουσία στο φυτό, οι ερευνητές ενίσχυσαν τα επίπεδα του πρόδρομου της βιταμίνης D. Το ηλιακό φως πέφτει στα φύλλα και η ντομάτα μετατρέπει τη χημική ουσία σε βιταμίνη D3.

Η ερευνήτρια δήλωσε ότι θα μπορούσαν να αναπτυχθούν ντομάτες ως βιώσιμη πηγή βιταμίνης D3, φυτικής προέλευσης.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Nature Plants.

Πηγές:
Nature Plants.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων