Διατροφή

10 οφέλη στην υγεία από την κατανάλωση χυμού καρότου το πρωί

Η κατανάλωση χυμού καρότου τον χειμώνα μπορεί να είναι ωφέλιμη, καθώς παρέχει πηγή αναγκαίων βιταμινών και αντιοξειδωτικών.

 


Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023, 17:55

Εύη Ψωμιάδου
Υπεύθυνη Ύλης

Ο χυμός καρότου θεωρείται υγιεινός καθώς διατηρεί τις περισσότερες ουσίες που περιέχει το ωμό καρότο. Όμως ο χυμός απομακρύνει το περιεχόμενο  φυτικών ινών του καρότου. Οι φυτικές ινες είναι  ωφέλιμες για την πέψη και συμβάλουν στη ρύθμιση του σακχάρου. Αν προτιμάτε χυμό, συνιστάται η κατανάλωσή του με μέτρο και στο πλαίσιο μιας καλά ισορροπημένης διατροφής.

Βελτιώνει την υγεία των ματιών

Τα καρότα είναι πλούσια σε βητα καροτίνη που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα και προάγει την καλή όραση.

Δυνατό ανοσοποιητικό

Ο χυμός καρότου περιέχει αντιοξειδωτικά και αναγκαίες θρεπτικές ουσίες όπως βιταμίνη C, που βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και στην καταπολέμηση λοιμώξεων.

Χαμηλότερος κίνδυνος καρδιοπάθειας

Tο κάλιο και η βιταμίνη Κ στο χυμό καρότου βοηθούν στη ρύθμιση της πίεσης και στη μείωση του κινδύνου καρδιοπάθειας.

Υγιές δέρμα

Ο χυμός καρότου περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην πρόληψη της γήρανσης του δέρματος στη μείωση των ατελειών και στη βελτίωση του δέρματος.

Υγεία του πεπτικού

Ο χυμός καρότου περιέχει πολλές φυτικές ίνες που βοηθούν στην πέψη και προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα. Αυτό μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των πιθανοτήτων να υποφέρετε από διάφορα προβλήματα υγείας που συνδέονται με το έντερο.

Αποτοξίνωση

Ο χυμός καρότου είναι φυσικό αποτοξινωτικό που καθαρίζει το ήπαρ και βελτιώνει τη λειτουργία του.

Βελτιωμένη υγεία εγκεφάλου

Ο χυμός καρότου, τα αντιοξειδωτικά του και η βιταμίνη Ε συμβάλλουν στην προστασία των νευρώνων από βλάβη και βελτιώνουν τη γνωστική ικανότητα.

Καλύτερη στοματική υγεία

Τα μέταλλα όπως ασβέστιο και κάλιο, προάγουν την υγεία των δοντιών και των ούλων.

Έλεγχος βάρους

Ο χυμός καρότου έχει λίγες θερμίδες και πολλές φυτικές ίνες και είναι μεγάλος πρόσθετος παράγοντας στην απώλεια βάρους ή στη διατροφή συντήρησης.

Μειωμένος κίνδυνος καρκίνου

Τα αντιοξειδωτικά συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου διαφόρων ειδών καρκίνου, όπως πνεύμονα, μαστού και παχέος εντέρου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων