Διατροφή

5 τροφές που μπορούν να προκαλέσουν άσθμα

Υπάρχουν τροφές που έχουν συσχετιστεί με το άσθμα; Ποιες είναι αυτές για να τις αποφεύγετε;

Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2017

Θοδωρής Διάκος
Συντάκτης - Δημοσιογράφος

Κανείς δεν είναι σίγουρος από τι προκαλείται το άσθμα. Ξέρουμε όμως ότι είναι μια χρόνια, φλεγμονώδης πάθηση, της οποίας τα συμπτώματα μπορεί να διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή, αλλά αυτό που δεν αλλάζει ποτέ είναι το γεγονός ότι αν κάποιο αλλεργιογόνο εισέρθει στους αεραγωγούς, τότε ο ασθενής θα βιώσει μια κρίση. Το αλλεργικό αυτό άσθμα μπορεί να προκληθεί και από τροφές και αυτές είναι οι πέντε πιο συνηθισμένες που προκαλούν συμπτώματα…

Γάλα

Το γάλα είναι από τις πιο σημαντικές πηγές ασβεστίου, αλλά υπάρχουν ορισμένοι ασθενείς που υποφέρουν κάθε φορά που το καταναλώνουν. Αυτοί οι ασθενείς είδαν βελτίωση των συμπτωμάτων τους όταν έκοψαν το γάλα και τα γαλακτοκομικά από την διατροφή τους. Αν αυτό ισχύει και για εσάς, θα πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας, ώστε να βρείτε εναλλακτικές πηγές βιταμίνης D και ασβεστίου.

Αυγά

Η αλλεργία στα αυγά είναι πιο συνηθισμένη στα παιδιά και ξεπερνιέται με τα χρόνια στις περισσότερες περιπτώσεις. Τα συμπτώματα είναι πολύ πιθανότερο να πυροδοτηθούν από την κατανάλωση ωμού ή λάθος μαγειρεμένου αυγού. Αν έχετε αλλεργία στα αυγά, πρέπει να τσεκάρετε πολύ προσεκτικά τις ετικέτες των τροφών, καθώς περιέχονται σε πολύ περισσότερα προϊόντα από ό,τι μπορείτε να φανταστείτε.

Συντηρητικά και πρόσθετα

Τα συντηρητικά που περιέχονται στα επεξεργασμένα προϊόντα, για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους, μπορεί να σας προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Αν συμβαίνει αυτό, θα ήταν καλό να αποφεύγετε αλλαντικά και επεξεργασμένα κρέατα, έτοιμες σάλτσες, χυμούς του εμπορίου και αναψυκτικά.

Σιτάρι

Η αλλεργία στο σιτάρι προκαλεί συμπτώματα παρόμοια με αυτά του άσθματος, άρα σημαίνει πως θα ήταν καλό να αποφεύγετε τα προϊόντα που φτιάχνονται από το σιτάρι και το αλεύρι του.

Σόγια

Μετά την αλλεργία στο γάλα, η αλλεργία στη σόγια είναι η δεύτερη πιο κοινή αλλεργία του Δυτικού κόσμου. Τη βρίσκουμε σε αρκετές τροφές, και – ίσως στο πιο γνωστό – την σως σόγιας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων