Διατροφή

Εύκολες και υγιεινές συνταγές σε 10 λεπτά

Σε πολύ σύντομο χρόνο μπορούμε να έχουμε αυτά τα νόστιμα και πολύ υγιεινά πιάτα έτοιμα. Επειδή η σωστή διατροφή δεν θέλει κόπο…

Δευτέρα, 07 Μαΐου 2018

Θοδωρής Διάκος
Συντάκτης - Δημοσιογράφος

Η υγιεινή διατροφή δεν είναι δύσκολο πράγμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία, μερικά φρέσκα υλικά και… δέκα λεπτά από τον χρόνο μας. Ναι, καλά διαβάσατε, δέκα μόλις λεπτά. Αυτές οι συνταγές θα σας λύσουν τα χέρια τις δύσκολες μέρες, και είναι σούπερ υγιεινές.

Γεμιστές γλυκοπατάτες με πουρέ αρακά και αβοκάντο

Θα χρειαστούμε:

2 μεσαίες γλυκοπατάτες

Για τον πουρέ:

1 κούπα αρακά

1 αβοκάντο

2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες

¼ κούπας κρεμμύδι, κομμένο

Ελαιόλαδο και αλατοπίπερο

Για τα πικάντικα ρεβίθια:

1 κονσέρβα ρεβίθια, στραγγισμένα

Ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

¼ κούπας κρεμμύδι, κομμένο

Πάπρικα, κύμινο, πιπέρι καγιέν, αλάτι, νιφάδες τσίλι

Ανοίγουμε τρύπες με ένα πηρούνι στις γλυκοπατάτες και τις μαγειρεύουμε στα μικροκύματα για 4-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ταυτόχρονα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ετοιμάζουμε τα ρεβίθια. Προσθέτουμε όλα τα υλικά που χρειάζονται – εκτός από τα ρεβίθια – στο κατσαρολάκι για 1-3 λεπτα σε μεσαία φωτιά, και έπειτα προσθέτουμε τα ρεβίθια και μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά. Για τον πουρέ, λιώνουμε όλα τα υλικά που χρειαζόμαστε στο μπλέντερ. Ανοίγουμε τις πατάτες και τις γεμίζουμε.

Ζυμαρικά με πέστο βασιλικού και κάσιους

Θα χρειαστούμε:

Ένα κουτί ζυμαρικά ολικής της αρεσκείας μας

2 κούπες φρέσκο βασιλικό

¼ κούπας ωμά κάσιους

2-3 σκελίδες σκόρδο

Ελαιόλαδο

Χυμός λεμονιού

Αλατοπίπερο

Βράζουμε τα μακαρόνια al dente. Στο μπλέντερ, ρίχνουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τα κάσιους και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τον βασιλικό, και μετά το λεμόνι, και χτυπάμε μέχρι να είναι έτοιμη η πέστο. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια, τα βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με την πέστο.

Πικάντικες φακές

Θα χρειαστούμε:

1 κονσέρβα μαγειρεμένες φακές

3 σκελίδες σκόρδο

½ κρεμμύδι, κομμένο

1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά

2 κ.σ. πάστα ντομάτας

Αλάτι

Πάπρικα, κύμινο, κουρκουμά, πιπέρι καγιέν

Φρεσκοτριμμένο τζίντζερ

Χυμό λεμονιού

Στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τις φακές, και τα χτυπάμε. Έπειτα, σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μεσαία φωτιά, βάζουμε τις φακές και την σάλτσα που φτιάξαμε, και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί. Σερβίρουμε με ρύζι, noodles ή λαχανικά.

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων