Διατροφή

Πατατοσαλάτα: Η γευστική επιλογή για ένα δροσερό καλοκαιρινό γεύμα

Η πατάτα είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, περιέχει φυτικές ίνες και ποσότητες καλίου, νατρίου, φωσφόρου και σιδήρου. Δυο εύκολες και γευστικές συνταγές για πατατοσαλάτες που μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν ένα κυρίως γεύμα της ημέρας.

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2009

Γιαννιτσοπούλου Kάλλια
Kλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Το καλοκαίρι, με τις θερμοκρασίες ανεβασμένες, επιθυμούμε κατανάλωση τροφών που συμβάλλουν στη μείωση της θερμοκρασίας του σώματος. Οι σαλάτες, είναι μια πολύ καλή δροσιστική και ολιγοθερμιδική επιλογή για αυτή την εποχή.

Εκτός από λαχανικά στις σαλάτες μπορείτε να προσθέτε και κάποιες πηγές αμύλου (όπως το ρύζι ή πατάτα) ή πρωτείνης (αυγό ή τυρί ή γαλοπούλα ή κοτόπουλο ή θαλασσινά).

Παρακάτω παρουσιάζονται δυο εύκολες και γευστικές συνταγές για πατατοσαλάτες που μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν ένα κυρίως γεύμα της ημέρας. Η πατάτα είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, περιέχει φυτικές ίνες και ποσότητες καλίου, νατρίου, φωσφόρου και σιδήρου.

Πατάτα γεμιστή με κρεμώδες τυρί

Υλικά για 2 άτομα

Εκτέλεση

Τυλίγετε τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε στο φούρνο. Όσο ψήνονται οι πατάτες ετοιμάζετε τη γέμιση. Βράζετε τις γαρίδες σε νερό που κοχλάζει για 10 λεπτά και τις σουρώνετε. Εναλλακτικά ξεπαγώνετε τις καβουρόψιχες και τις κόβετε σε κομματάκια.

Πολτοποιείτε το σκόρδο, ψιλοκόβετε το άνηθο και κόβετε την πιπεριά σε κυβάκια. Ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά και φτιάχνετε τη γέμιση. Μόλις ψηθούν οι πατάτες και κρυώσουν, τις κόβετε σε σταυρό και τις πιέζετε από τις δύο πλευρές για να ανοίξουν.

Γεμίζετε την κάθε πατάτα με γέμιση και σερβίρετε.

Θερμίδες ανά μερίδα: 362
Λιπαρά ανά μερίδα: 11,4γρ

Πατατοσαλάτα Μεσογείου

Υλικά για 4 μερίδες

Εκτέλεση

Βράζετε τις πατάτες. Στη συνέχεια τις κόβετε σε φετάκια και τις βάζετε σε μια στρογγυλή σαλατιέρα. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το χυμό ενός λεμονιού, 1 κρεμμύδι σε φέτες, 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, ½ πράσινη και ½ κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένες.

Προσθέτετε 4 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.

Θερμίδες ανά μερίδα: 415
Λιπαρά ανά μερίδα: 4,8γρ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων