Διατροφή

Κρητικό μπουρέκι με λίγα λιπαρά

Για το κρητικό μπουρέκι θα χρειαστείτε πατάτες, κολοκυθάκια, δυόσμο, γάλα, ανθότυρο, σφολιάτα και ελαιόλαδο.

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009

Γιαννιτσοπούλου Kάλλια
Kλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Yλικά για 6-8 μερίδες

Προετοιμασία

Λαδώστε ένα ταψάκι και απλώστε το πρώτο φύλλο σφολιάτας. Λαδώστε το φύλλο και στη συνέχεια προσθέστε το δεύτερο φύλλο από πάνω, προσέχοντας και τα δύο φύλλα να εξέχουν από τα όρια του ταψιού. Στη συνέχεια προσθέστε τις κομμένες πατάτες και τα κολοκυθάκια πάνω στα φύλλα, βάζοντας παράλληλα ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και δυόσμο.

Τοποθετείστε τις υπόλοιπες πατάτες και τα υπόλοιπα κολοκυθάκια σαν μια δεύτερη στρώση από πάνω προσθέτοντας και πάλι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και δυόσμο. Πάνω από το μίγμα προσθέστε το γάλα και τα 450γρ ανθότυρο και ψήστε το μπουρέκι στους 200 βαθμούς σε φούρνο που έχετε ήδη προθερμάνει.

Σερβίρετε το μπουρέκι ζεστό.

Θερμίδες ανά μερίδα: 334 kcal
Λιπαρά ανά μερίδα: 8,4γρ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων