Διατροφή

Συνταγές για γλυκά που αγαπούν το σώμα σας

Συνταγές για σοκολατάκια με δημητριακά light και υγιεινά muffins.

Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

Ηλιοπούλου Ηλιάνα
Κλινικός Διαιτολόγος

Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου που είχα συντάξει και αγαπήθηκε αρκετά από εσάς, έρχομαι να προσθέσω τις ακριβείς συνταγές για ορισμένα από τα παρακάτω γλυκά που σας είχα προτείνει και μου ζητήσατε!

Όσες συνταγές περιλαμβάνω είναι εκείνες που όντως έχουν συγκεκριμένα βήματα παρασκευής, ενώ όσες δεν συμπεριλάβω (σε σχέση με το προηγούμενο άρθρο) είναι γιατί δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή…απλά προτείνω τροποποιήσεις και αλλαγές στη βασική συνταγή που μπορεί να έχει ή να βρει ο καθένας από εμάς! Καλή επιτυχία!

Σοκολατάκια με δημητριακά light

Υλικά (για 15-20 σοκολατάκια):
Εκτέλεση

1. Ψήνουμε τα καθαρισμένα αμύγδαλα σε μικρό ταψί στους 200oC για 10΄, να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
2. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε στη σοκολάτα τα αμύγδαλα, τα δημητριακά και τις σταφίδες. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά να καλυφθούν από τη σοκολάτα όλα τα υλικά.
3. Ακουμπάμε κουταλιές από το μείγμα πάνω σε λαδόκολλα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να γίνει σκληρή η σοκολάτα.
4. Διατηρούμε τα σοκολατάκια σε αεροστεγές κουτί.

Μάφιν κακάο χωρίς αυγά

Υλικά:
Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε το ξύσμα, το σουσαμέλαιο και το ξίδι. Τέλος διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τη ρίχνουμε στο μείγμα. Με κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά. Λαδώνουμε ελαφρά με πινέλο 6 ατομικά φορμάκια για μάφιν. Ισομοιράζουμε το μείγμα. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα τα μάφιν και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160οC για 25΄, μέχρι να φουσκώσουν και να σκάσουν ελαφρά στην επιφάνεια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα ξεφορμάρουμε.

Υγιεινά Muffins

Υλικά:
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμίξτε τα αυγά και τις μπανάνες. Σε ένα άλλο μπολ αναμίξτε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Αφού τα αναδεύσετε ξεχωριστά ρίξτε το μείγμα της μπανάνας στο μίγμα με το αλεύρι. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, τοποθετήστε το μίγμα σε μπολάκια για muffins και τοποθετείστε τα στο φούρνο για 25-30 λεπτά.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων