Επιστήμη & Ζωή

Το...τουρσί μειώνει το άγχος

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι όσοι καταναλώνουν τακτικά τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το τουρσί ή το ξινό λάχανο, φάνηκε να έχουν μειωμένο νευρωτισμό.

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015, 19:30

Ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ότι νέοι ενήλικες που τρώνε περισσότερες τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση έχουν λιγότερα συμπτώματα κοινωνικού άγχους.

Έρευνα του University of Maryland, ανακάλυψε σχέση μεταξύ τροφίμων που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το τουρσί ή το ξινό λάχανο, και του κοινωνικού άγχους, σημειώνοντας ότι όσοι τακτικά καταναλώνουν τέτοιες τροφές φάνηκε να έχουν μειωμένο νευρωτισμό.

Ο ερευνητής Matthew Hilimire, δήλωσε ότι είναι πιθανό τα προβιοτικά σε τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση να αλλάζουν θετικά το περιβάλλον στο έντερο και αυτές οι αλλαγές με τη σειρά τους να επηρεάζουν το κοινωνικό άγχος.

Πιστεύει ότι είναι συναρπαστικό πώς οι μικροοργανισμοί στο έντερο μπορεί να επηρεάζουν το μυαλό ενός ανθρώπους.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’Psychiatry Research.’’

 

Πηγές:
‘’Psychiatry Research.’’



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων