Προϊόντα & Υπηρεσίες

Νιφάδες Βρώμης: Μειώστε με φυσικό τρόπο τη χοληστερόλη

Στην προσπάθεια για έλεγχο των επιπέδων της χοληστερόλης, οι νιφάδες βρώμης και συγκεκριμένα οι διαλυτές φυτικές ίνες που εμπεριέχουν, αποτελούν ένα πρώτης τάξης σύμμαχο.

Παρασκευή, 07 Μαΐου 2010, 12:20

Η χοληστερόλη είναι μία λιπαρή ουσία, η οποία αποτελεί βασικό συστατικό των δομών που σχηματίζουν τις κυτταρικές μεμβράνες. Είναι αναγκαία για τον οργανισμό, αφού αποτελεί πρόδρομη ουσία μιας ποικιλίας ορμονών. Επίσης ένα από τα παράγωγά της (7-διυδροχοληστερόλη), μετατρέπεται σε βιταμίνη D με την επίδραση του ηλιακού φωτός στο δέρμα.

Γίνεται εύκολα λοιπόν αντιληπτό, ότι ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να 'λειτουργήσει' χωρίς χοληστερόλη.

Αν κάτι λοιπόν επηρεάζει αρνητικά την υγεία μας δεν είναι η χοληστερόλη, αλλά τα αυξημένα επίπεδα της…

Η χοληστερόλη του οργανισμού κατά το μεγαλύτερο μέρος της παράγεται από το συκώτι, ενώ ένα αρκετά μικρότερο ποσοστό είναι εξωγενούς προέλευσης, προέρχεται δηλαδή από τη διατροφή.

Είναι σημαντικό να τονιστεί σε αυτό το σημείο, ότι η χοληστερόλη που περιέχουν τα τρόφιμα, δεν επηρεάζει τη χοληστερόλη του αίματος στο βαθμό που πιστεύαμε παλιότερα. Έχει αποδειχθεί ότι άλλου είδους λίπη, όπως για παράδειγμα τα κορεσμένα (λίπος κόκκινου κρέατος, λίπος γαλακτοκομικών) ή τα trans λιπαρά, επηρεάζουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τη χοληστερόλη του οργανισμού μας.

Στην προσπάθεια για έλεγχο των επιπέδων της χοληστερόλης, οι νιφάδες βρώμης και συγκεκριμένα οι διαλυτές φυτικές ίνες που εμπεριέχουν, αποτελούν ένα πρώτης τάξης σύμμαχο.

Μελέτες υποδεικνύουν ότι η καθημερινή πρόσληψη 3 γρ. διαλυτών φυτικών ινών βρώμης (που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από 3 μπολ κουάκερ παρασκευασμένα με 28 γρ. βρώμης το καθένα) μπορεί να οδηγήσει σε μείωση έως και 2% των επιπέδων της χοληστερόλης, στο πλαίσιο πάντα μιας ισορροπημένης διατροφής.

Αν αναλογιστούμε πως μείωση της χοληστερόλης κατά 2%, μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του ενδεχομένου εμφάνισης στεφανιαίας νόσου κατά 4%, συνειδητοποιούμε πόσο σημαντική είναι η επίδραση των διαλυτών φυτικών ινών της βρώμης...

Επίδραση διατροφικών αλλαγών στην LDL 'κακή' χοληστερόλη
Διατροφική αλλαγή Εν δυνάμει μείωση LDL
Μείωση της πρόσληψης κορεσμένων λιπαρών 8-10%
Μείωση της πρόσληψης χοληστερόλης 3-5%
Μείωση σωματικού βάρους κατά 5 κιλά τουλάχιστον 5-8%
Πρόσληψη 5-10 γραμμαρίων διαλυτών φυτικών ινών ημερησίως 3-5%

Για περισσότερες πληροφορίες: www.quakeroats.gr

 

Πηγή: NCEP- ATP III



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων