Το τσάι είναι ίσως το δεύτερο δημοφιλέστερο ρόφημα στον κόσμο μετά τον καφέ, και ειδικά το πράσινο είναι γεμάτο με κρυμμένα οφέλη για την υγεία μας. Και αν στύψουμε μέσα λίγο φρέσκο λεμόνι, τα οφέλη μόνο πολλαπλασιάζονται, καθώς τα θρεπτικά συστατικά αυτών των δύο συνεργάζονται πολύ καλά.

Ποια είναι τα σημαντικότερα οφέλη από το πράσινο τσάι με λεμόνι;

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

Και τα δύο είναι πλούσιες πηγές αντιοξειδωτικών, που προστατεύουν τον οργανισμό από τις φλεγμονές και από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες - βλάβες που κυμαίνονται από σημάδια πρόωρης γήρανσης μέχρι και εκφυλισμό των κυττάρων.

Είναι τέλειο για δίαιτα

Αν δεν προσθέτουμε ζάχαρη, το πράσινο τσάι είναι από τα καλύτερα ροφήματα για μια διατροφή χαμηλή σε θερμίδες. Επιπλέον, αρκετές μελέτες έχουν βρει συσχετισμό στα θρεπτικά του συστατικά και στην αυξημένη καύση λιπαρών.

Προστατεύει από τον διαβήτη

Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού με λεμόνι μπορεί να βοηθήσει να ρυθμίζονται καλύτερα τα επίπεδα σακχάρων στο αίμα. Μακροπρόθεσμα, αυτό προστατεύει από την εμφάνιση διαβήτη.

Ενισχύει την υγεία της καρδιάς

Και το πράσινο τσάι, αλλά και το λεμόνι έχουν καταγεγραμμένα οφέλη για την καρδιαγγειακή μας υγεία όταν αποτελούν κομμάτι της καθημερινής μας διατροφής.

Προστατεύει την υγεία του εγκεφάλου μας

Οι έρευνες που έχουν γίνει επικεντρώνονταν σε ζώα και χρειάζονται περισσότερα δεδομένα από ανθρώπους, αλλά τα στοιχεία είναι πολύ αισιόδοξα. Τα θρεπτικά συστατικά αυτών των δύο έχουν δείξει καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία και ως ένα βαθμό προστασία από τον εκφυλισμό που οδηγεί στη νόσο Αλτσχάιμερ.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η πολύ γερή δόση βιταμίνης C που προσφέρει το λεμόνι. Η βιταμίνη C έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και διασφαλίζει την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας

Δεν είναι τυχαίο που το πράσινο τσάι θεωρείται πιο ήπιο (αλλά ικανότατο) υποκατάστατο του καφέ. Περιέχει καφεΐνη και μπορεί να μας βοηθήσει να "ανεβούμε" για λίγη ώρα - ειδικά αν το έχουμε φτιάξει από πριν και το έχουμε αφήσει στο ψυγείο για να παγώσει.

Είναι διουρητικό

Και εκτός από αυτό, βοηθά στο να μην δημιουργούνται πέτρες στα νεφρά. Αυτό οφείλεται στο κιτρικό οξύ του λεμονιού, που δένεται στo οξαλικό ασβέστιο και το απομακρύνει, προτού να έχει ευκαιρία να συσσωρευτεί.

Έχει πιθανές αντικαρκινικές ιδιότητες

Χρειάζονται περισσότερες μελέτες για να επιβεβαιωθούν τα οφέλη του, αλλά τα αντιοξειδωτικά και του τσαγιού, και του λεμονιού μπορεί να παίζουν ρόλο στην καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων.