Υπάρχει ακόμα κόσμος που δουλεύει στο σπίτι, και ελπίζουμε να έχουν ένα σταθερό και υγιεινό πρόγραμμα διατροφής. Ακόμα και αν δεν υπάρχει όμως (εντάξει, ίσως να κρίνουμε και λίγο εξ ιδίων), έχουμε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες για εύκολα, γρήγορα και υγιεινά Μεσογειακά γεύματα, τέλεια για την καλοκαιρινή ζέστη.

Σαλάτα με τόνο

Μια κονσέρβα τόνο, ντομάτα, καρδιές αγκινάρας, ελιές και λαδόξυδο. Δεν χρειάζεστε παραπάνω υλικά για να φτιάξετε μια σαλάτα που είναι πλήρες γεύμα και δεν παίρνει ούτε πέντε λεπτά για να φτιαχτεί.

Κοτόπουλο με κινόα

Ψήστε ένα φιλέτο από στήθος κοτόπουλο με λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη, μαζί με λαχανικά όπως κολοκυθάκι, μπρόκολο ή γλυκοπατάτα. Βράστε σε ένα κατσαρολάκι μια μικρή χούφτα κινόα και έπειτα συνδυάστε τα για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.

Σούπα με φακές

Μια κατσαρόλα ισοδυναμεί με 4-5 γεύματα, και κάθε πιάτο είναι γεμάτο πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Βράστε τις φακές με ντομάτα και λαχανικά, όπως πατάτες, καρότα ή σέλερι.

Φασόλια γίγαντες στο φούρνο

Μαζί με άφθονα, πολύχρωμα λαχανικά, ένα ταψί μπορεί να σας χορτάσει για δύο μέρες και όσο ετοιμάζεται, εσείς μπορείτε να δουλεύετε ανενόχλητοι. Κάθε πιάτο προσφέρει τεράστια ποσότητα βιταμινών, πρωτεΐνης και φυτικών ινών.

Σάντουιτς με σολομό

Πάρτε ψωμί ολικής ή πολύσπορο, μια κονσέρβα με φιλέτο σολομού, τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά και αλάτι, και τελειώστε το σάντουιτς με αβοκάντο, λίγο τριμμένο λάχανο και κάπαρη. Ολοκληρωμένο γεύμα, σε μόλις πέντε λεπτά.

Σαλάτα με κοτόπουλο

Χρησιμοποιήστε κάποιο πράσινο λαχανικό ως βάση, όπως σπανάκι ή λαχανίδα, έπειτα αναμείξτε με καρότο, ντοματίνια και λίγο τριμμένο τυρί (φέτα, παρμεζάνα ή και μοτσαρέλα), και για πρωτεΐνη χρησιμοποιήστε ένα στήθος κοτόπουλου που έχετε ψήσει με λίγο ελαιόλαδο. Μπορείτε να το μαρινάρετε είτε σε βινεγκρέτ, είτε σε μουστάρδα, αν έχετε χρόνο.

Σαλάτα με αυγό και αβοκάντο

Πρωτεΐνη και καλά λιπαρά από τον συνδυασμό αυγού και αβοκάντο (χρησιμοποιήστε μισό, για λιγότερες θερμίδες), και για επιπλέον φυτικές ίνες και βιταμίνες, ανακατέψτε τα με τριμμένο λάχανο, κρεμμύδι και αγγούρι.

Γεμιστές γλυκοπατάτες

Ψήστε δυο γλυκοπατάτες στον φούρνο, αφού τις έχετε ανοίξει κατά μήκος με ένα μαχαίρι, μαζί με ένα φιλέτο κοτόπουλο. Όταν ψηθούν αρκετά και μαλακώσουν, γεμίστε τις με το κοτόπουλο και με σάλτσα πέστο.

Ομελέτα με σπαράγγια

Τα σπαράγγια περιέχουν μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών και βιταμινών και ο συνδυασμός τους με την πρωτεΐνη του αυγού είναι ιδανικός. Συμπληρώνουν τέλεια το ένα τα θρεπτικά συστατικά του άλλου, και είναι ένα γεύμα που δεν χρειάζεται ούτε δέκα λεπτά προετοιμασίας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα