Κοινωνικές και ομαδικές δραστηριότητες μπορούν να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης ανθρώπων με άνοια, αναφέρει νέα έρευνα.

Ερευνητές των Πανεπιστημίων Sheffield, Brighton και Sussex, ανέλυσαν τη χρήση Νοητικής θεραπείας διέγερσης ως αποτελεσματικής θεραπείας για ανθρώπους με άνοια.

Η Νοητική θεραπεία διέγερσης είναι μη φαρμακευτική αγωγή για την άνοια, που συνήθως περιλαμβάνει ομαδικές δραστηριότητες με κοινωνική αλληλεπίδραση.

Η αξιολόγηση που πραγματοποίησαν οι ερευνητές διαπίστωσε ότι αυτή η αγωγή μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα κατάθλιψης σε ανθρώπους με άνοια και να επιδράσει θετικά στα σκορ μνήμης και άνοιας.

Η Dr. Claudia von Bastian, δήλωσε ότι η νέα έρευνα υπογραμμίζει ότι η Νοητική θεραπεία διέγερσης μπορεί να είναι ασφαλής, σχετικά οικονομική και προσβάσιμη αγωγή, που βοηθά στη μείωση ορισμένων  από τα κύρια συμπτώματα της άνοιας και ενδεχομένως μπορεί ακόμα και να μειώσει τα συμπτώματα κατάθλιψης

Πρόσθεσε ότι ακόμα χρειάζεται να μάθουμε περισσότερα για τα συστατικά της αγωγής που οδηγεί σε αυτά τα οφέλη, πώς επηρεάζουν την εξέλιξη της άνοιας, αλλά η απουσία παρενεργειών και το χαμηλό της κόστος σημαίνουν ότι υπάρχουν σαφή οφέλη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις
Έναρξη λειτουργίας της Συμμαχίας της Ε.Ε. για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Χάσμα δικαιωμάτων στη μητρότητα: Άνιση μεταχείριση των αναπληρωτριών εκπαιδευτικών