Ένας ξαφνικός πόνος που δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί και πώς μας έπιασε, είναι αρκετός για να μας τρομάξει. Επειδή ο τρόμος, όμως, δεν είναι καλός σύμβουλος, ας δούμε μερικές αιτίες για πόνο που δεν είχαμε σκεφτεί.

Αν και είναι όλες τόσο καθημερινές, που αναρωτιόμαστε γιατί δεν τις σκεφτήκαμε νωρίτερα…

Οι σαγιονάρες δεν είναι φίλες μας

Πόνος στο πέλμα, στο σημείο της διχάλας αλλά και στον αστράγαλο είναι πολύ πιθανή παρενέργεια του να φοράμε για πολλή ώρα σαγιονάρες. Δεν στηρίζουν καθόλου καλά το πόδι και δεν είναι για πολλές χρήσεις.

Το κινητό σου κάνει κακό στους αντίχειρες

Αν, δηλαδή, περνάς όλη την ημέρα πάνω από το κινητό σου, οι πιθανότητες να αισθάνεσαι πόνο στα δάχτυλα των χεριών αυξάνονται.

Το πορτοφόλι στην πίσω τσέπη…

…μπορεί να πιέζει καθημερινά νεύρα, προκαλώντας πόνο στο πόδι, αλλά ακόμα και πιάσιμο στη σπονδυλική στήλη.

Η κακή στάση σώματος στο αυτοκίνητο

Αν καμπουριάζετε όσο οδηγείτε, είναι πολύ πιθανό ο αυχένας σας να υποφέρει μετά. Φροντίστε το κάθισμά σας να είναι στη σωστή γωνία.

Τα παλαιωμένα τυριά…

…όπως το μπλε τυρί, το τσένταρ και η παρμεζάνα περιέχουν την ουσία τυραμίνη σε μεγαλύτερες ποσότητες. Για ορισμένα άτομα, η τυραμίνη αποτελεί αιτία πονοκέφαλου.

Η ξάπλα στον καναπέ…

…με τον λαιμό σε στραβή στάση για να κοιτάμε την τηλεόραση ή το λάπτοπ. Ειδικά αν νιώσουμε τόσο άνετα που μας πάρει ο ύπνος. Είναι εγγυημένος πόνος στο λαιμό και τον αυχένα την επόμενη ημέρα.

Η θήκη του λάπτοπ

Αν την κρατάτε στο ένα χέρι, τότε υπάρχει κίνδυνος να πιαστείτε. Αν τη φοράτε στον ώμο, υπάρχει κίνδυνος να πονέσουν οι ώμοι και ο αυχένας. Δεν υπάρχει εύκολη λύση για το λάπτοπ, εκτός και αν το βάλετε σε σακίδιο με λουριά και στους δύο ώμους.

Η σφιχτή αλογοουρά

Όπως είναι λογικό, μια αλογοουρά που είναι σαν να σου τραβάει τα μαλλιά ασταμάτητα, θα προκαλέσει πονοκέφαλο. Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και με ένα στενό καπέλο.

Η λάθος στάση του ύπνου

Η καλύτερη και λιγότερο επίφοβη στάση για να κοιμόμαστε και να ξυπνάμε χωρίς μυστηριώδεις πόνους στους ώμους, τον αυχένα ή τη μέση, είναι να κοιμόμαστε ανάσκελα ή στο πλάι.

Το λάθος σήκωμα

Αν θέλουμε να σηκώσουμε ένα βαρύ αντικείμενο, πρέπει να το κάνουμε με τους μυς των ποδιών, και όχι με τη μέση μας.

Η υπερβολικά πολλή ώρα μπροστά στην οθόνη…

…μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο που να «χτυπάει» πίσω από τα φρύδια.

Το τρίξιμο των δοντιών

Αν ξυπνάτε συχνά με έναν μουδιασμένο πόνο στο σαγόνι ή με πονοκέφαλο, υπάρχει η πιθανότητα να τρίζετε τα δόντια σας στον ύπνο. Ο πόνος είναι το λιγότερο που σας ενδιαφέρει σε αυτή την περίπτωση, καθώς έτσι μπορείτε να κάνετε σοβαρό κακό στα δόντια σας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια