Η υγιεινή διατροφή πολλές φορές είναι δύσκολο θέμα ξεκάθαρα λόγω έλλειψης χρόνου. Με γραφείο, τρεξίματα, μετακινήσεις και μια κοινωνική ζωή που ήταν νεκρή για ενάμιση χρόνο και θέλει απεγνωσμένα να ξαναζωντανέψει… δεν έχουμε πάντα τον χρόνο ή και την όρεξη να ετοιμάσουμε ένα υγιεινό γεύμα.

Οπότε καταλήγουμε στο ντελίβερι, το οποίο σπάνια θα είναι κάτι υγιεινό. Επειδή όμως δεν μας αρέσουν αυτά, και είναι σημαντικό να μένουμε πιστοί στη διατροφή μας, δείτε λοιπόν, μερικές πολύ φρέσκες και εύκολες ιδέες για υγιεινά σνακ που μπορείτε να πάρετε μαζί σας στη δουλειά.

Χούμους με καρότα

Πρωτεΐνη, καλές φυτικές ίνες και μια πολύ γερή δόση βιταμινών, σε ένα σνακ που δεν χρειάζεται να προετοιμάσετε απολύτως τίποτα.

Τοστάκι, το παντοτινό

Επιλέγουμε ψωμί ολικής, βραστή γαλοπούλα (ή ακόμα καλύτερα, κοτόπουλο που έμεινε από την προηγούμενη μέρα), λίγο τυρί και λαχανικά, και έτοιμο.

Μήλο και φυστικοβούτυρο

Ακούγεται υπερβολικά απλό, είναι όμως πλήρες γεύμα. Το μήλο προσφέρει βιταμίνες και μια πολύ καλή δόση φυτικών ινών, ενώ το φυστικοβούτυρο είναι γεμάτο καλά λιπαρά και πρωτεΐνη.

Γιαούρτι με φρούτα

Από τους πιο νόστιμους τρόπους να φροντίζουμε η ημέρα μας να είναι γεμάτη με υγιεινά σνακ. Το γιαούρτι, εκτός από πρωτεΐνη και ασβέστιο, περιέχει προβιοτικά, που βοηθούν πολύ την υγεία του εντέρου μας.

Ποπκόρν

Ναι, τα έχουμε συνηθίσει να τα τρώμε με βούτυρο, όσο βλέπουμε ταινία. Τα ποπκόρν χωρίς βούτυρο και αλάτι, όμως, είναι σοκαριστικά χαμηλά σε θερμίδες, περιέχουν άφθονες φυτικές ίνες και πιάνουν αρκετό χώρο στο στομάχι, φροντίζοντας να μην πεινάμε για αρκετή ώρα.

Τόνος με μερικά κρακεράκια

Απλώστε μια κονσέρβα τόνο σε μερικά κράκερ ολικής, και μόλις πήρατε μια πολύ γερή δόση πρωτεΐνης, φυτικών ινών και πολύτιμων λιπαρών οξέων ω3.

Cottage cheese με ξηρούς καρπούς

Το cottage cheese περιέχει πολύ χαμηλά λιπαρά, αλλά αρκετή πρωτεΐνη. Είναι πολύ υγιεινό αλλά και εύπεπτο, ενώ μερικοί ξηροί καρποί θα το εμπλουτίσουν με βιταμίνες.

Μια μικρή σαλάτα

Ναι, το ξέρουμε πως είπαμε για γρήγορα σνακ, αλλά μια σαλάτα μπορεί να έχει φτιαχτεί σε λιγότερα από πέντε λεπτά. Αγοράστε έτοιμη, κομμένη βάση (όπως μαρούλι, σπανάκι ή λάχανο) και συμπληρώστε με μια πρωτεΐνη, λίγα ακόμα λαχανικά της αρεσκείας σας και ένα απαλό dressing χωρίς λιπαρά.

Βρώμη με σταφίδες

Το μόνο που χρειάζεστε για να φτιάξετε ένα μπολ βρώμη, είναι 4 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το 4ο RUN – BIKE – CARE θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου
Ανεβείτε με τη σκάλα για να ζήσετε περισσότερο [μελέτη]
Η μοναξιά αυξάνει τον κίνδυνο θνητότητας σε επιζώντες από καρκίνο