Η πίτσα είναι τέλεια. Αλλά είναι και ανθυγιεινή. Ή, τουλάχιστον, έτσι είθισται. Τυριά, αλλαντικά και κάθε τι με κορεσμένα λιπαρά και περιττές θερμίδες κάνουν την πίτσα μια ιδιαίτερα ένοχη απόλαυση. Και όμως, υπάρχουν τρόποι να την κάνουμε πιο υγιεινή. Και, όχι, αυτό δεν ήταν οξύμωρο. Θα εξακολουθεί να είναι πολύ νόστιμη.

Φροντίστε να έχει πολλά λαχανικά

Οποιοδήποτε πιάτο έχει ως πρωταγωνιστή τα λαχανικά, γίνεται αυτόματα πιο υγιεινό. Συνεπώς ντομάτα, πιπεριά, μανιτάρι, κρεμμύδι και ελιές θα λειτουργήσουν τέλεια σε μια πίτσα με βάση κόκκινης σάλτσας. Αυτά τα λαχανικά θα προσφέρουν φυτικές ίνες και βιταμίνες στο γεύμα σας.

Επιλέξτε λεπτή ζύμη

Άλλωστε, και η παραδοσιακή ιταλική ζύμη για πίτσα είναι λεπτή. Γλυτώνετε πολλές θερμίδες, και επίσης αυτό βάζει ακόμα περισσότερο στο προσκήνιο τα λαχανικά. Συνεπώς, μπορείτε να φάτε περισσότερα κομμάτια.

Διαλέξτε προσεκτικά το τυρί

Η βάση του τυριού έχει σημασία, επειδή μπορείτε να γλιτώσετε αρκετά κορεσμένα λιπαρά επιλέγοντας έξυπνα. Η μοτσαρέλα είναι καλύτερη επιλογή, καθώς έχει λιγότερες θερμίδες και λιπαρά, αλλά λιώνει υπέροχα.

Αν μπορείτε επιλέξτε ζύμη ολικής

Πολλές πιτσαρίες δίνουν αυτήν την επιλογή και είναι ένας καλός τρόπος να κάνετε τη ζύμη σας πιο θρεπτική, δίνοντάς σας μία γερή δόση φυτικών ινών.

Αντί για αλλαντικά, βάλτε άλιπη πρωτεΐνη

Επιλέξτε στήθος κοτόπουλο αντί για μπέικον και άλλα αλλαντικά. Μια άλλη εναλλακτική είναι οι πίτσες με θαλασσινά.

Προτιμήστε κόκκινη σάλτσα

Η κόκκινη σάλτσα περιέχει βιταμίνη C, καθώς και πολύ εύκολα απορροφήσιμο λυκοπένιο. Υπερέχει θρεπτικά από κάθε πιθανή άποψη έναντι της λευκής σάλτσας. Επιπλέον, αν περιέχει λιπαρά, θα είναι από ελαιόλαδο και θα είναι πιο ωφέλιμα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια