Η Menarini έλαβε από τον FDA την ονομασία ορφανό φάρμακο (ODD) για το SEL24/MEN1703. Πρόκειται για το πρώτο στην κατηγορία του σκεύασμα, καθώς αφορά διπλό αναστολέα PIM/FLT3 για τη θεραπεία της οξείας μυελογενούς λευχαιμίας (AML).

Η ονομασία ODD χορηγείται από τον FDA σε θεραπείες που προορίζονται για τη θεραπεία ασθενειών που επηρεάζουν λιγότερους από 200.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ, ενώ παρέχει στις εταιρείες αρκετά κίνητρα για την ανάπτυξη θεραπειών για σπάνιες ασθένειες.

«Ο χαρακτηρισμός ορφανό φάρμακο αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο για το  SEL24/MEN1703», δήλωσε ο Elcin Barker Ergun, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Menarini. Σύμφωνα με τον ίδιο : Το SEL24/MEN1703 είναι ένας πρώτης κατηγορίας, από του στόματος διαθέσιμος, διπλός αναστολέας PIM/FLT3 που μπορεί να συμβάλλει στην εξεύρεση νέων παραδειγμάτων θεραπείας για την AML, όπου υπάρχουν σημαντικές ανεκπλήρωτες ανάγκες, ειδικά καθώς αναπτύσσεται αντίσταση σε μεταγενέστερες θεραπευτικές γραμμές.

SEL24/MEN1703

Η Μenarini έχει άδεια χρήσης του SEL24/MEN1703 από την Ryvu Therapeutics, ενώ στην παρούσα φάση αξιολογείται στη δοκιμή DIAMOND-01 για τη θεραπεία της υποτροπιάζουσας/ανθεκτικής οξείας μυελογενούς λευχαιμίας. 
Σημειώνεται ότι η Menarini συγκαταλέγεται στους κορυφαίους διεθνώς φαρμακευτικούς και διαγνωστικούς ομίλους με κύκλο εργασιών 4,2 δισ.δολ., ενώ απασχολεί πάνω από 17.000 υπαλλήλους. Εστιάζει δε σε θεραπευτικούς τομείς με υψηλές ανεκπλήρωτες ανάγκες με προϊόντα καρδιολογίας, ογκολογίας, πνευμονολογίας, γαστρεντερολογίας, λοιμωδών νοσημάτων, διαβητολογίας, αντιφλεγμονώδη και αναλγητικά. Με 18 εγκαταστάσεις παραγωγής και 10 κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης, τα προϊόντα της Menarini είναι διαθέσιμα σε 140 χώρες παγκοσμίως.

Πηγές:
menarini.com

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κακή διατροφή για 1 στα 10 παιδιά στην Ελλάδα - Υπέρβαρα 1 στα 5 [μελέτη]
Ποια είναι η σχέση κατανάλωσης καφέ και θνησιμότητας σε άτομα που κάνουν καθιστική ζωή [μελέτη]
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Τετάρτη