Ένα σάντουιτς είναι πάντα τέλεια ιδέα για πρωινό, επειδή δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για να φτιαχτεί, και μπορεί να δοκιμάσουμε δεκάδες παραλλαγές για να έχουμε ποικιλία. Το πρόβλημα είναι πως ένα σάντουιτς μπορεί πολύ εύκολα να γίνει ανθυγιεινό, με αλλαντικά και λιπαρές σως. Πώς θα καταφέρουμε να κάνουμε το πρωινό μας σάντουιτς πιο θρεπτικό και λιγότερο παχυντικό;

Επιλέγουμε άλιπο κρέας

Τα αλλαντικά δεν θα έπρεπε να είναι η πρώτη μας επιλογή. Είναι πολύ καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε άλιπο κρέας, όπως φιλέτο κοτόπουλο (αν έχει μείνει από την προηγούμενη μέρα) ή μια κονσέρβα τόνο.

Διαλέγουμε το σωστό ψωμί

Το λευκό ψωμί είναι πολύ φτωχό σε θρεπτικά συστατικά, και η ενέργεια που μας προσφέρει "καίγεται" γρήγορα, αφήνοντάς μας πιο πεινασμένους από πριν - για να μην αναφέρουμε πόσο απότομα αυξομειώνει τις τιμές σακχάρου στο αίμα μας. Διαλέξτε ψωμί ολικής ή πολύσπορο, που θα σας προσφέρει σημαντική ποσότητα φυτικών ινών, καθώς και μέταλλα.

Περισσότερα λαχανικά

Τα λαχανικά σπάνια παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωινό μας, και αυτό είναι λάθος: Εκτός του ότι είναι χαμηλά σε θερμίδες, προσφέρουν και αυτά ιδιαίτερα ποιοτική ενέργεια με τους πολύπλοκους υδατάνθρακές τους. Και μην μείνετε μόνο στο κλασικό μαρούλι ή ντομάτα: Η ντομάτα όταν δεν είναι στην εποχή της δεν είναι ωραία, και το μαρούλι είναι βαρετό. Δοκιμάστε κολοκυθάκι, σπανάκι, πιπεριά, ακόμα και κρεμμύδι και μανιτάρια. Το αβοκάντο είναι άλλη μια εκπληκτική επιλογή, καθώς περιέχει και υγιεινά λιπαρά.

Προσοχή στο τυρί

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να απαρνηθείτε το τυρί. Δίνει τέλεια γεύση, έχει ωραία υφή, και μπορεί να είναι καλή πηγή ασβεστίου και επιπλέον πρωτεΐνης. Επιλέξτε κάποιο τυρί που είναι χαμηλότερο σε λιπαρά και αλάτι, όπως η μοτσαρέλα ή η παρμεζάνα. Μην το παρακάνετε με την ποσότητα, προφανώς.

Γιατί να μην βάλουμε αυγό;

Το αυγό είναι από τα καλύτερα τρόφιμα για το πρωινό μας. Είναι πλούσιο σε υψηλής ποσότητας πρωτεΐνη και χαμηλό σε θερμίδες. Πολλά αυγά είναι εμπλουτισμένα και με βιταμίνη D. Το αυγό ως πρωινό έχει αποδειχθεί μέσα από πολλές έρευνες ότι μπορεί να μας κρατήσει για αρκετή ώρα, ειδικά αν το συνδυάσουμε με άφθονα λαχανικά. Τέλος, μην φοβάστε τον κρόκο, εκτός και αν σας το έχει απαγορεύσει ο γιατρός σας: Είναι σούπερ υγιεινός.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;