Υπάρχει λόγος που λέμε "ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα". Τα μήλα είναι σούπερ υγιεινά φρούτα, που έχουν αρκετά οφέλη να προσφέρουν στον οργανισμό μας. Και αν δεν τα προτιμάτε, έχουμε μια λίστα με όλα τα υπέροχα πράγματα που μπορεί να κάνει ένα μήλο για εμάς, μήπως καταφέρουμε να σας πείσουμε.

Περιέχει αρκετή βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος και την χρειαζόμαστε καθημερινά. Ένα μήλο περιέχει μια καλή δόση της βιταμίνης C που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας σε μία ημέρα.

Προστατεύει την υγεία της καρδιάς μας

Η μεγάλη περιεκτικότητα των μήλων σε φλαβονοειδή τα κάνει ιδιαίτερα ωφέλιμα για την καλή λειτουργία της καρδιάς. Μια διατροφή πλούσια σε φλαβονοειδή μπορεί να προλάβει καρδιαγγειακά νοσήματα.

Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες

Τα οφέλη του έχουν αποδειχθεί περισσότερο στην πρόληψη των καρκίνων πνευμόνων, παχέος εντέρου και του προστάτη.

Βοηθά στη ρύθμιση της χοληστερόλης

Τα μήλα είναι από τις τροφές που η κατανάλωσή τους μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της "κακής" LDL χοληστερόλης, αυξάνοντας ταυτόχρονα τα επίπεδα της "καλής" LDL χοληστερόλης.

Προσφέρει φυτικές ίνες

Η φλούδα του μήλου είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, και είναι ο λόγος που το μήλο θεωρείται τόσο χορταστικό σνακ.

Προλαμβάνει την άνοια

Έχει φανεί μέσα από έρευνες σε ποντίκια ότι η κατανάλωση μήλων μπορεί να ελαττώσει την απώλεια γνωστικών δεξιοτήτων με το πέρασμα του χρόνου.

Βοηθά τους πνεύμονες

Φαίνεται να υπάρχει συσχετισμός ανάμεσα στην κατανάλωση μήλων και στις χαμηλότερες πιθανότητες νόσησης από άσθμα και τα σχετικά του συμπτώματα.

Περιέχει άφθονες βιταμίνες και μέταλλα

Πέρα από τη βιταμίνη C που αναφέραμε πιο πάνω, το μήλο είναι καλή πηγή βιταμινών Α, Κ και Ε, καθώς και καλίου, μαγνησίου, ασβεστίου, φώσφορου και ψευδαργύρου.

Βοηθά στο αδυνάτισμα

Λόγω των φυτικών ινών τους, αλλά και λόγω του ότι το μέσο μήλο σπάνια περιέχει πάνω από 100 θερμίδες. Αυτό σημαίνει πως είναι ένα ιδιαίτερα χορταστικό μα και ελαφρύ σνακ για να κόψετε την όρεξή σας χωρίς να φάτε πολύ.

Προστατεύει τα δόντια

Δεν θα πούμε ότι το να τρώτε μήλα αντικαθιστά το βούρτσισμα, αλλά το μάσημά τους (ειδικά όταν είναι πιο τραγανά) ενεργοποιοεί την παραγωγή σάλιου, με αποτέλεσμα να απομακρύνονται περισσότερα βακτήρια από τα δόντια μας.