Επεξεργασμένα κρέατα

Τα αλλαντικά, όπως το μπέικον και το ζαμπόν περιέχουν τεράστιες ποσότητες αλατιού. Δύο φέτες ζαμπόν περιέχουν 250 mg αλάτι. Επιλέξτε φρέσκο κρέας και ψάρι για τις συνταγές σας - ακόμα και για τα σάντουιτς που φτιάχνετε.

Τα δημητριακά πρωινού

Δεν μιλάμε για τη βρώμη, αλλά για τα κόρν φλέικς. Μια κούπα περιέχει 200 mg αλάτι, που σίγουρα δεν τα χρειαζόμαστε στο πρωινό μας.

Οι χυμοί λαχανικών

Δεν εννοούμε το να βάλετε λαχανικά στον αποχυμωτή στο σπίτι, αλλά τους έτοιμους χυμούς που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Ένας χυμός ντομάτας, για παράδειγμα, μπορεί να περιέχει μέχρι και 900 mg αλάτι ανά μερίδα.

Σούπες και λαχανικά/όσπρια σε κονσέρβα

Περιέχουν άφθονο αλάτι ως συντηρητικό. Τις σούπες, θα ήταν καλύτερο να τις φτιάχνετε μόνοι σας, για να ελέγχετε το αλάτι που μπαίνει. Όσον αφορά τα λαχανικά και όσπρια σε κονσέρβα, φροντίστε να τα στραγγίζετε καλά ή και να τα ξεπλένετε.

Τα έτοιμα κατεψυγμένα γεύματα

Πολλές φορές περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες αλατιού από το φυσιολογικό. Είναι πολύ βολικά αν δεν έχετε χρόνο για μαγείρεμα, οπότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να διαβάζετε προσεκτικά τις ετικέτες.

Οι έτοιμες σάλτσες

Οι σάλτσες και τα dressings για σαλάτες που κυκλοφορούν στο εμπόριο περιέχουν τεράστιες ποσότητες αλατιού.

Ψωμί

Δεν είναι όλα τα ψωμιά ίδια. Ρωτήστε τον φούρνο της γειτονιάς σας αν υπάρχουν ψωμιά με λιγότερο αλάτι, ή αν αγοράζετε από το σούπερ μάρκετ, διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες. Μια μεγάλη τορτίγια, για παράδειγμα, μπορεί να περιέχει μέχρι και μισό γραμμάριο αλάτι.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα