Τρώτε συχνά περισσότερο από όσο θέλετε; Μήπως έχει συμβεί να νιώθετε ότι χρειάζεστε κάποια τροφή, σαν καπνιστής που χρειάζεται τσιγάρο; Αυτό είναι ένα σημάδι ότι έχετε αναπτύξει εθισμό στην ανθυγιεινή διατροφή - επειδή, δυστυχώς, η ανθυγιεινή διατροφή είναι και η πιο εθιστική. Αυτό συμβαίνει λόγω της ζάχαρης και του αλατιού.

Και αυτά είναι τα σημάδια ότι η διατροφή σας βασίζεται στις επεξεργασμένες τροφές, και ότι έχει έρθει ο καιρός να αλλάξετε τον τρόπο που τρώτε. Δώστε έμφαση σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, σε δημητριακά και σε ψάρι και πουλερικά.

Τρώτε χωρίς να το καταλαβαίνετε

Μπορεί να είχατε σχεδιάσει να φάτε κάτι συγκεκριμένο για μεσημεριανό, αλλά στο ενδιάμεσο χωρίς να το πολυσκεφτείτε, φάγατε και κάποιο γλυκό, κάποια σοκολάτα ή ένα αλμυρό σνακ (πατατάκια, νάτσος).

Δεν χάνετε βάρος όταν κάνετε δίαιτα

Ή, ακόμα κι αν χάσετε βάρος, το ξαναπαίρνετε πίσω γρήγορα. Είναι πολύ πιθανό ο παράγοντας που το επηρεάζει αυτό να είναι η αδυναμία σας να κόψετε τα επεξεργασμένα σνακ.

Τρώτε συναισθηματικά

Όταν ξεσπάμε τα συναισθήματά μας στο φαγητό, σπάνια καταναλώνουμε κάτι υγιεινό. Τις περισσότερες φορές χρειαζόμαστε κάτι με πολλές θερμίδες και ζάχαρη, ή αλάτι. Η συναισθηματική υπερφαγία είναι ένα πρόβλημα που θα χρειαστεί αρκετή προσπάθεια για να ξεπεράσετε, αλλά μπορεί να ξεπεραστεί.

Έχετε συνεχώς λιγούρες για συγκεκριμένα πράγματα

Τις περισσότερες φορές δεν το καταλαβαίνουμε, επειδή θεωρείται φυσιολογικό. Σε γενικές γραμμές, όταν σκέφτεστε το φαγητό ενώ δεν πεινάτε, και θέλετε να φάτε κάτι ανθυγιεινό, αυτό είναι ένα καλό σημάδι ότι τρώτε συναισθηματικά - πολύ πιθανό να συμβαίνει ακόμα και όταν πλήττετε.

Τρώτε όλο και περισσότερο όσο περνά ο καιρός

Φαίνεται ότι πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ για "προμήθειες" όλο και πιο συχνά, ή αγοράζετε πιο μεγάλα μπουκάλια αναψυκτικού, ή μεγάλες συσκευασίες με γλυκά.

Τρώτε ακόμα και όταν επικίνδυνο

Είτε ο γιατρός σάς έχει πει να κόψετε τις τροφές με πολύ αλάτι και παραβλέπετε τις συμβουλές του, είτε (κυριολεκτικά) οδηγείτε με τον αγκώνα επειδή με το ένα χέρι τρώτε ένα σουβλάκι.

Παρατάτε δραστηριότητες που σας ενδιαφέρουν

Είτε επειδή θα προτιμήσετε να κάτσετε σπίτι και να φάτε, είτε επειδή νιώθετε πεσμένοι ψυχολογικά - που είναι κάτι που μπορεί να προκαλέσει η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας