Νέα έρευνα του University of South Australia και του University of Maine, εξέτασε τη σχέση μεταξύ κατανάλωσης γιαουρτιού, αρτηριακής πίεσης και παραγόντων κινδύνου για καρδιαγγειακές νόσους και ανακάλυψε ότι το γιαούρτι συνδέεται με χαμηλότερη πίεση σε αυτούς που έχουν υπέρταση.

Η έρευνα έγινε σε  915 ενηλίκους και η κατανάλωση γιαουρτιού μετρήθηκε με ερωτηματολόγιο.

Η Dr. Alexandra Wade, δήλωσε ότι η έρευνα δίνει νέες ενδείξεις που συνδέουν το γιαούρτι με θετικό αποτέλεσμα στην αρτηριακή πίεση υπερτασικών ανθρώπων.

Όπως δήλωσε, τα γαλακτοκομικά, ιδιαίτερα το γιαούρτι, ενδεχομένως μπορούν να μειώνουν την αρτηριακή πίεση.

Αυτό, γιατί τα γαλακτοκομικά περιέχουν μικροθρεπτικά όπως ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο, τα οποία εμπλέκονται στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Το γιαούρτι είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, επειδή επίσης περιέχει βακτήρια που προάγουν την απελευθέρωση πρωτεϊνών που μειώνουν την πίεση.

Η έρευνα, δήλωσε η ερευνήτρια, έδειξε ότι για ανθρώπους με υπέρταση, ακόμα και μικρές ποσότητες γιαουρτιού συνδέονται με χαμηλότερη πίεση.

Σε όσους κατανάλωναν συχνά, τα αποτελέσματα ήταν ακόμα πιο ισχυρά.