Η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Ήπατος «Δουλεύει για Σένα» του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας», συνεχίζεται και ταξιδεύει στον Βόλο από τις 28 Φεβρουαρίου ως και τις 4 Μαρτίου. Σκοπός της καμπάνιας είναι η κινητοποίηση του πληθυσμού με απώτερο σκοπό την έγκαιρη διάγνωση.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και μια δεκαετία ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» δραστηριοποιείται για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση περί της ασθένειας. Πρόκειται για τον πρώτο σύλλογο ασθενών με νόσους του ήπατος, που παρέχει τεκμηριωμένη πληροφόρηση σε θέματα ηπατιτίδων, αλλά και καθημερινή υποστήριξη στους ανθρώπους που ζουν με ηπατικές νόσους.  Επιδίωξη του συλλόγου είναι η εξασφάλιση καλύτερων πρακτικών πρόληψης και ενημέρωσης, καθώς και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών περίθαλψης και κοινωνικής μέριμνας για ανθρώπους που ζουν με ηπατικά νοσήματα στο γενικό πληθυσμό και σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Στο πνεύμα αυτό, ο Σύλλογος  διοργανώνει από τον Οκτώβριο του 2020, ολιστική εκστρατεία ευαισθητοποίησης ασθενών με χρόνια ηπατικά νοσήματα, καθώς και γενικού πληθυσμού. Η καμπάνια παρέχει πληροφορίες γύρω από τους παράγοντες κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του ήπατος, ενός καρκίνου που προκαλεί 830.000 θάνατοι ανά έτος παγκοσμίως. 

Η εκστρατεία για τον Καρκίνο του Ήπατος «Δουλεύει για Σένα»  διεξήχθη στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Αθήνα το προηγούμενο διάστημα. Το 2022 θα προσπαθήσει να ευαισθητοποιήσει τους πληθυσμούς στον Βόλο και στη Βέροια. Για τους σκοπούς της εκστρατείας προβάλλεται ένα τηλεοπτικό βίντεο  σε πανελλαδική εμβέλεια,  ενώ ενημέρωση παρέχεται από έναν ειδικό ενημερωτικό ιστότοπο καθώς και με ενημερωτικά φυλλάδια.

Στην πόλη του Βόλου προγραμματίζεται  εβδομαδιαία υπαίθρια δράση σε κεντρικό σημείο της πόλης (στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου). Εκεί θα μοιραστούν φυλλάδια της καμπάνιας σε περαστικούς, ενώ όσοι περαστικοί θέλουν θα λάβουν μέρος σε σύντομο και αυστηρά ανώνυμο ερωτηματολόγιο αξιολόγησης κινδύνου για τη νόσο. Η δράση θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 και μεταξύ των ωρών 17:00 – 20:00. 

Στο πλαίσιο της εβδομάδας ενημέρωσης, θα διενεργούνται δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος στα γραφεία του Συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Μαγνησίας καθόλη την εβδομάδα, 10:00 – 17:00. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι γυναίκες ιατροί περιθάλπουν καλύτερα τις γυναίκες ασθενείς [μελέτη]
Πώς σχετίζεται το ασβέστιο στο πρωινό ή στο δείπνο με τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου [μελέτη]
Η κλιματική αλλαγή απειλεί την υγεία του 70% των εργαζομένων παγκοσμίως