Ο ευκάλυπτος μυρίζει υπέρχα, και οι περισσότεροι τον έχουμε απολαύσει κάποια στιγμή σε τσάι. Το ξέρατε όμως ότι μπορείτε να πάρετε ευκάλυπτο σε μορφή αιθέριου έλαιου και ότι έχει αρκετές ωφέλιμες χρήσεις;

*Μην ξεχνάτε, όμως, ότι δεν πρέπει ποτέ να το καταπίνετε. Είναι εντάξει για τοπική χρήση στην επιδερμίδα, και συνήθως διαλυμένο με νερό.

Διώχνει τα κουνούπια

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τοπικά (αλλά όχι σε παιδιά κάτω των 3) για να μην σας πλησιάζουν τα κουνούπια. Αγοράστε έλαιο από ευκάλυπτο λεμονιού.

Βοηθά στη συμφόρηση του αναπνευστικού

Μπορείτε να βρείτε διαλύματα για καθαρισμό του αναπνευστικού που περιέχουν έλαιο ευκαλύπτου, καθώς σκοτώνει τα μικρόβια και καθαρίζει την περιοχή.

Βοηθά στους πόνους της αρθρίτιδας

Ο ευκάλυπτος είναι συστατικό σε αρκετά αναλγητικά πόνου, σε σπρέι ή σε κρέμα. Δεν είναι η δραστική ουσία που μειώνει τον πόνο, αλλά προκαλεί μια ευχάριστη αίσθηση στην επιδερμίδα που στρέφει αλλού την προσοχή.

Μειώνει την ένταση

Η αρωματοθεραπεία με έλαιο ευκαλύπτου σε ασθενείς μετά από χειρουργείο έχει δείξει μειωμένη αίσθηση του πόνου. Επίσης, μπορεί να μειώσει το στρες. Αυτό πιστεύεται ότι οφείλεται στην μείωση της αρτηριακής πίεσης, που προκύπτει από την χαλάρωση του νευρικού συστήματος λόγω της ωραίας μυρωδιάς.

Η τσίχλα με ευκάλυπτο δεν είναι κακή ιδέα

Οι τσίχλες χωρίς ζάχαρη που περιέχουν ευκάλυπτο έχουν δύο καλά: Δροσίζουν την αναπνοή, αλλά επίσης προκαλούν έκκριση σάλιου, που ευνδατώνει και καθαρίζει τη στοματική κοιλότητα. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας.

Διώχνει τα τρωκτικά

Αντί για χημικά, ψεκάστε σε σημείο που είδατε κάποιο τρωκτικό ένα διάλυμα από έλαιο ευκαλύπτου. Το αποφεύγουν επειδή περιέχει τοξικά χημικά. Και είναι και πολύ φιλικότερο προς το περιβάλλον.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Και τώρα...αγωνιζόμαστε" - Από το σοκ της διάγνωσης, στη μάχη με τον καρκίνο
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ