Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιο Αυγερινό, πραγματοποίησε την Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2022, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, με τον οποίο συζήτησε εκτενώς θέματα συνεργασίας για την από κοινού αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, καθώς και το ζήτημα της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στην σκληρά δοκιμαζόμενη Ουκρανία.

O Υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Αυγερινό για την άψογη συνεργασία μεταξύ Υπουργείου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην περίπτωση του μεγάλου σεισμού που έπληξε το Αρκαλοχώρι της Κρήτης, καθώς και τη γύρω περιοχή, ενώ υπογράμμισε ότι οι άρτια εκπαιδευμένοι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έχουν πολλά να προσφέρουν συνδράμοντας τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα και την αφοσίωσή τους στο έργο τους.

Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε να ενισχυθεί η συνεργασία Υπουργείου – ΕΕΣ κατά την επόμενη αντιπυρική περίοδο σε θέματα παροχής συνδρομής, όπου απαιτηθεί, με αξιοποίηση των εθελοντικών ομάδων του ΕΕΣ. Επιπλέον, συζητήθηκε η ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία και οι ανάγκες σε παροχή ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή και συμφωνήθηκε ο συνεχής συντονισμός μεταξύ των δυο φορέων για την άμεση ανταπόκριση με κάθε δυνατό τρόπο στις ανάγκες του ουκρανικού λαού, αλλά και των όμορων χωρών που υποδέχονται διαρκώς αυξανόμενες προσφυγικές ροές.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα