O συνδυασμός αντισωμάτων για την COVID-19 tixagevimab co-και  cilgavimab, της AstraZeneca, είναι αποτελεσματικός έναντι της παραλλαγής Omicron BA.1 και BA.1.1, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η εταιρεία.

Προκλινικά στοιχεία με ζώντα ιό, από το Washington University School of Medicine στο  St. Louis, έδειξαν ότι το φάρμακο επίσης παραμένει αποτελεσματικό έναντι της πιο πρόσφατης παραλλαγής BA.2, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Tο φάρμακο είναι συνδυασμός 2 αντισωμάτων μακράς διαρκείας που προέρχονται από Βήτα- κύτταρα ασθενών που ανάρρωσαν από τη λοίμωξη.

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας John Perez, δήλωσε ότι τα ευρήματα στηρίζουν περαιτέρω το (tixagevimab και cilgavimab ως πιθανή σημαντική επιλογή για να βοηθά στην προστασία ευάλωτων ασθενών όπως ανοσοκατεσταλμένους.

Η έρευνα που έγινε σε ποντικούς, έδειξε ότι το φάρμακο μείωσε σημαντικά το ιικό φορτίο και περιόρισε τη φλεγμονή στους πνεύμονες για τις 3 υποπαραλλαγές.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας Michael Diamond, δήλωσε ότι τα νέα στοιχεία σε ποντικούς. επιβεβαιώνουν προηγούμενα, ουδετεροποίησης του ιού in vitro.

Πηγές:
Upi.com

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να αναπτύξουν εμβόλιο για λοιμώξεις ανθεκτικές στα αντιβιοτικά προσπαθούν οι ερευνητές
Η θεραπεία της υπέρτασης αποτρέπει τα ινομυώματα στη μήτρα [μελέτη]
Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας 2024