Πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου 2022 με επιτυχία, η πρώτη εφαρμογή της καινοτόμου μεθόδου της ηλεκτροχημειοθεραπείας στο Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης του ΓΝΘ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ.

Το ΝΑΝΔΘ είναι το πρώτο κέντρο στη χώρα στο οποίο η ηλεκτροχημειοθεραπεία είναι πλέον διαθέσιμη. Πρόκειται για καινοτόμα θεραπευτική μέθοδο για την αντιμετώπιση δυσίατων όγκων δέρματος και δερματικών μεταστάσεων που συνδυάζει την εφαρμογή κυτταροστατικού φαρμάκου και υψηλής συχνότητας ηλεκτρικών παλμών.

Ο πρώτος ασθενής στον οποίο εφαρμόστηκε η μέθοδος πάσχει από προχωρημένο σάρκωμα kaposi, έναν όγκο του δέρματος που συνήθως σχετίζεται με τον ερπητοϊό 8 (HHV 8). Η εφαρμογή πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της ομάδας των Δερματολόγων μας, Δερματοχειρουργών, Πλαστικού Χειρουργού και Αναισθησιολόγου από το Δερματο-Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου μας. Η ανταπόκριση του όγκου στη θεραπεία ήταν άκρως ικανοποιητική χωρίς επιπλοκές και η θεραπεία αναμένεται να επαναληφθεί.

Η ηλεκτροχημειοθεραπεία ολοκληρώνει το φάσμα της θεραπείας δερματικών όγκων καθώς προσφέρει θεραπευτική διέξοδο σε καταστάσεις που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν επαρκώς με τις υπόλοιπες διαθέσιμες (τοπικές, χειρουργικές η συστηματικές) μεθόδους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ – ΕΟΠΥΥ
Έρευνα συνδέει τα φάρμακα για τις καούρες με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ημικρανίας
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΒΙΑΝΕΞ θωρακίζουν τον Έλληνα φαρμακοποιό