Είμαστε σε επιφυλακή για τα αυξημένα κρούσματα ηπατίτιδας σε ΗΠΑ και Βρετανία, αλλά δεν έχει καταγραφεί κανένα στην Ελλάδα, δήλωσε τη Μεγάλη Τρίτη ο υπουργός Υγείας.

Μιλώντας στον Σκάι, ο Θάνος Πλεύρης είπε πως φαίνεται ότι υπάρχει μια έξαρση και στην Αμερική και στην Αγγλία. Και μάλιστα τα πρώτα στοιχεία που έχουμε δεν δείχνουν κάποια σύνδεση με Covid, δηλαδή δεν έχουμε περιστατικά ατόμων που έχουν περάσει Covid.

"Είμαστε σε μία αυξημένη επιφυλακή διότι χρειάστηκε σε ηλικίες 3-5 ετών στις ΗΠΑ να γίνουν και μεταμοσχεύσεις, βέβαια σε πολύ λίγες περιπτώσεις, νομίζω σε τρεις. Επομένως καταλαβαίνετε ότι αν υπάρξει έξαρση και στη χώρα μας σε αυτές τις ηλικίες, θα είναι κάτι ανησυχητικό", ανέφερε, για να σημειώσει:

"Την Κυριακή πραγματοποιήσαμε σύσκεψη με τον ΕΟΔΥ και έχουμε ενημερώσει όλα τα τμήματα για να παρακολουθούμε. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε διαπιστώσει τέτοιο κρούσμα στη χώρα, αλλά πρέπει να γίνει πλήρης ενημέρωση, ώστε αν και εφόσον έχουμε μία τέτοια εξέλιξη να είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε ταχύτατα".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;