Το Πάσχα είναι μια καλή ευκαιρία για να περάσουμε λίγο περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Και εφόσον μας το επιτρέπει ο καιρός, είναι τέλεια ιδέα για να βγούμε από το σπίτι και να δούμε λίγο πράσινο.

Εκτός του ότι όλοι μας θα χρειαζόμασταν λίγο παραπάνω χρόνο στον ήλιο και στον καθαρό αέρα, μετά από τόσα χρόνια ανησυχίας για τον κορωνοϊό - μιας ανησυχίας που ακόμα δεν έχει φύγει εντελώς από πάνω μας - δεν είναι λίγες οι μελέτες που δείχνουν ότι η παρουσία μας στην φύση έχει σημαντικά οφέλη για την ψυχική μας υγεια.

Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι ακόμα και μία σύντομη βόλτα των δέκα λεπτών σε περιοχή με δέντρα μπορεί να μειώσει αρκετά τα επίπεδα του καθημερινού στρες. Μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε αυτό οργανώνοντας μια οικογενειακή έξοδο, ή με τους αγαπημένους σας φίλους.

Πάντα είναι καλή ώρα για γυμναστική

Δεν θα σας πούμε να τρέχετε ενώ έχετε βγει για να απολαύσετε τη φύση. Αλλά είναι πάντα καλή ιδέα να έρθετε σε επαφή με το παιδί μέσα σας και να παίξετε διάφορα παιχνίδια, να εξερευνήσετε. Οποιαδήποτε επιπλέον σωματική άσκηση μπορείτε να κάνετε είναι για καλό.

Πασχαλινό πικ-νικ

Δεν χρειάζεται να λείπουν τα πιο κλασικά πασχαλινά πιάτα, αρκεί να τηρείτε το μέτρο. Είναι όμως μια καλή ευκαιρία για να αποφύγετε τα πολύ βαριά φαγητά και να εστιάσετε σε λαχανικά και υγιεινά dips.

Βιταμίνη D

Ευτυχώς η άνοιξη έχει μπει για τα καλά, και όλοι μας χρειαζόμαστε λίγη παραπάνω έκθεση στον ήλιο, ώστε να μπορέσει ο οργανισμός μας να συνθέσει την απαραίτητη βιταμίνη D. Μακροπρόθεσμα, τα χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης έχουν άσχημες επιπτώσεις για τον οργανισμό, άρα είναι πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τον καλό καιρό όσο μπορούμε.

Λιγότερο στρες

Πέρα από το να βρισκόμαστε στην φύση, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να ξεφύγουμε λίγο από την καθημερινή μας ρουτίνα, όποια και να είναι αυτή. Είναι πολύ σημαντικό για το στρες μας να βρίσκουμε χρόνο για αποσυμπίεση, και μια μικρή έξοδος στην φύση είναι από τους καλύτερους τρόπους να το καταφέρουμε αυτό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο διπλός "Μαραθώνιος" των παιδιάτρων της Β. Ελλάδας με...τερματισμό τη Μαδαγασκάρη
Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία
Πασχαλινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια