Η Κινητή Μονάδα Ιονίων Νήσων έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της από τον Ιανουάριο του 2022 μέσα σε όλο αυτό το διάστημα κατάφερε με προγραμματισμένες συναντήσεις να έρθει σε επαφή και να ενημερώσει ένα μεγάλο δίκτυο τοπικών φορέων του Νομού Κεφαλληνίας.

Το μήνα Απρίλιο το προσωπικό της Κινητής Μονάδας στο πλαίσιο της συνεργασίας με Δήμους, Φορείς και Υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας, συνέχισε τις προγραμματισμένες δράσεις του, με απώτερο στόχο την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων από νόμιμες(αλκοόλ, τζόγο, διαδίκτυο) και παράνομες (ναρκωτικά) εξαρτήσεις.

Πραγματοποίησε μια σειρά δράσεων για την ενημέρωση των φορέων του νησιού για τους στόχους και το ρόλο της Κινητής Μονάδας.

Στο Αργοστόλι πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Αργοστολίου. Ακόμη, συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με την Διευθύντρια του ΔΙΕΚ Κεφαλληνίας, όπου συζητήθηκαν προτάσεις μελλοντικής συνεργασίας.

Η Κινητή Μονάδα επισκέφθηκε τη νεοσύστατη δομή του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σάμης, και συνομίλησε τις εργαζόμενες της δομής προκειμένου να οργανωθεί από κοινού εκδήλωση σχετικά με το Διαδίκτυο.

Τέλος, οι δράσεις του μήνα ολοκληρώθηκαν με τη Διανομή έντυπου υλικού στα φαρμακεία τόσο του Δήμου Αργοστολίου όσο και του Δήμου Ληξουρίου.

ΚΕΘΕΑ-Κινητή Μονάδα Ιονίων Νήσων

Κεφαλονιά, Ληξούρι

Στ. Τυπάλδου, Τ.Κ 28200

2671091720, 6971981651

[email protected] 

https://www.kethea.gr/ 

Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με έδρα τη Κεφαλονιά και με κωδικό ΟΠΣ 5052169 εντάσσεται στο Ε.Π. «Ιόνια Νησιά 2014-2020».

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Και τώρα...αγωνιζόμαστε" - Από το σοκ της διάγνωσης, στη μάχη με τον καρκίνο
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ