Έντονο προβληματισμό προκαλεί η καταγγελία του προέδρου της Ομοσπονδίας εργαζομένωνστα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, την Παρασκευή και το Σάββατο προσήλθαν στα Επείγοντα των εφημερευόντων νοσοκομείων Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" και "Αγία Σοφία" 12 παιδιά με οξεία δηλητηρίαση από χρήση αλκοόλ.

Ένα, δε, από τα παιδιά ανέφερε πως του έριξαν κάποια ουσία στο ποτό.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό παιδιών που προσέρχονται στα Επείγοντα το Σαββατοκύριακο έπειτα από χρήση αλκοόλ.

Όπως αναφέρει, ένα 14χρονο και ένα 15χρονο νοσηλεύονται ακόμη με οξεία δηλητηρίαση.

"Η αύξηση των προσελεύσεων μεθυσμένων ανηλίκων παιδιών στα επείγοντα νοσοκομείων ξεπερνάει το 30% σε σχέση με πέρυσι", καταγγέλλει ο κ. Γιαννάκος, για να σημειώσει:

"Τους πρώτους 10 μήνες του τρέχοντος έτους, ξεπεράσαμε τα περυσινό αριθμό προσελεύσεων στα νοσοκομεία μεθυσμένων παιδιών. Προσήλθαν, δηλαδή, 1.100 μεθυσμένα ανήλικα παιδιά εκ των οποίων τα 450 στα δύο Παίδων της Αττικής".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση της Ευρώπη Ασφαλιστική με την CrediaBank
Η Ελλάδα στην 76η Σύνοδο του ΠΟΥ: Ενεργός παρουσία στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών Yγείας
ΕΙΝΑΠ: Να σταματήσει η συνδικαλιστική δίωξη του γιατρού Λευτέρη Κρητσωτάκη