Επτά Επιστημονικά Σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με αντικείμενο τις Θετικές Επιστήμες, και πιο συγκεκριμένα, η Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία -ΕΓΕ, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών -ΕΕΦ, η Ένωση Ελλήνων Χημικών -ΕΕΧ, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία -ΕΜΕ, η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας -ΕΠΕ, η Ένωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας -ΕΠΠΕ και η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων –ΠΕΒ, αποφάσισαν (με ευθύνη της Οργανωτικής Επιτροπής που απαρτίζεται συνολικά από 14 μέλη, 2 από κάθε Επιστημονικό Σωματείο), να συνδιοργανώσουν ημερίδα με θέμα: "Η παρουσία των γυναικών στις Θετικές Επιστήμες: προβληματισμοί και προοπτικές".

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαΐου με ώρα έναρξης 10.30 π.μ. στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτίριο, στάση μετρό Πανεπιστήμιο).

Σκοπός της ημερίδας είναι να ενημερώσει αρχικά για την παρουσία των γυναικών στους επιστημονικούς τομείς που αφορούν στις Θετικές Επιστήμες, να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία (και ειδικότερα τα νεότερα μέλη της) για το πρόβλημα της περιορισμένης εκπροσώπησης των γυναικών σε αυτούς τους τομείς και να επισημάνει τους λόγους στους οποίους οφείλεται αυτό. Σκοπός της ημερίδας είναι επίσης να περιγράψει καλές πρακτικές και να προτείνει ενέργειες για τη θεραπεία του προβλήματος, δίνοντας μια προοπτική για το μέλλον.

Η ημερίδα θα είναι ανοιχτή στο κοινό και θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας. Θα υπάρχει επίσης δυνατότητα live-streaming και μετάδοσης στο youtube.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ιωάννης Εμμανουήλ, Πρόεδρος

Ασημίνα Αντωναράκου, Ιωάννης-Αλέξανδρος Βαφειάδης, Κωνσταντίνος Βουρλιάς, Χαράλαμπος Γεωργίου, Αναστασία Καλογιούρη, Χρυσή Καραπαναγιώτη, Βίβιαν Κλειδέρη, Μαρία Μαυραγάνη, Ευαγγελία Μαυρικάκη, Χαρά Ντρίνια, Χαρά Ξανθάκη, Δημήτρης Πειρουνάκης, Αγγελική Χρονοπούλου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απάντηση της Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας για τη νοσηλεία και τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου
Ερρίκος Ντυνάν: Καρδιολογική επέμβαση σε ασθενή 100 ετών!
Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, η τεχνητή νοημοσύνη και η μεγάλη παγίδα