Ερευνητές που ανέλυσαν τη γλώσσα που συνδέεται με την κατάθλιψη στα social media κατά την πανδημία, δήλωσαν ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι οι άνθρωποι έμαθαν να ανταποκρίνονται καθώς έρχονταν τα κύματα.

Η Alona Fyshe του University of Alberta και συνεργάτες της στο University of Western Ontario, υπέθεσαν ότι γλώσσα σχετική με την κατάθλιψη θα αυξανόταν σε κάθε κύμα της COVID-19. Όμως η έρευνα δεν το έδειξε.

Η Fyshe, δήλωσε ότι στην αρχή υπήρξε μεγάλη αντίδραση και στη συνεχεια κατά κάποιον τρόπο οι άνθρωποι βρήκαν το ‘’νέο φυσιολογικό’’ τους. Πρόκειται για μήνυμα ανθεκτικότητας-οι άνθρωποι βρήκαν πώς να συνεχίσουν σε μια πανδημία.

Οι ερευνητές έστρεψαν το ενδιαφέρον τους σε πλατφόρμες όπως τα Reddit και Twitter. Όπως εξηγεί η ερευνήτρια, τα Social media είναι χρήσιμο εργαλείο στην αξιολόγηση της ψυχικής υγείας σε επίπεδο πληθυσμού.

Οι ερευνητές, πρώτα εντόπισαν λέξεις- κλειδιά αναλύοντας το είδος της γλώσσας που χρσησιμοποιούσαν σε συζητήσεις στο Reddit.

Εκπαίδευσαν μοντέλο μηχανικής μάθησης που μπορεί να διαχωρίζει μεταξύ ανθρώπων που αναρτούν για την κατάθλιψη έναντι όσων δεν αναρτούν.

Με τη χρήση αυτών των πληροφοριών και τις λέξεις -κλειδιά εστίασαν στο Twitter. Ανέλυσαν στοιχεία από το Σύδνευ, τη Βομβάη, το Σιάτλ και το Τορόντο-με διαφορετικά κύματα COVID-19 για να διαπιστώσουν ποιες αλλαγές στη γλώσσα οφείλονταν σε παγκόσμιες τάσεις και ποιες ήταν τοπικές.

Περιόρισαν τα στοιχεία σε περιοχές με μεγάλο ποσοστό tweets στα αγγλικά, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν την ίδια μεθοδολογία στην ανάλυση.

Tα αποτελέσματα δημιούργησαν έκπληξη, δήλωσαν ερευνητές. Γενικά, αυξήσεις σε περιστατικά COVID-19 και τα διάφορα κύματα κατά την πανδημία δεν φάνηκαν στα στοιχεία.

Η μόνη πόλη με αύξηση στη σχετική με την κατάθλιψη γλώσσα μετά το πρώτο κύμα ήταν η Βομβάη, η οποία είχε σημαντικό δεύτερο κύμα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα