Η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών (World Ocean Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Ιουνίου. Θεσμοθετήθηκε το 1992, κατά τη διάρκεια της Συνόδου για την Γη στο Ρίο Ντε Ζανέιρο, όπου 150 ηγέτες απ' όλο τον κόσμο υπέγραψαν τη Συνθήκη για την Βιοποικιλότητα, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την εξαφάνιση σπανίων ειδών από το ζωικό και φυτικό βασίλειο. Από το 2009,ο εορτασμός της ημέρας τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Η θαλάσσια ζωή και η βιοποικιλότητα στους ωκεανούς απειλούνται στις μέρες μας από την υπεραλίευση, τη μόλυνση και πρόσφατα από το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Για τη Gerolymatos International, η θάλασσα αποτελεί πυρήνα των εργασιών της, καθώς το θαλασσινό νερό αποτελεί την πρώτη ύλη για ένα από τα προϊόντα που παράγει και εξάγει σε 40 διεθνείς αγορές.

Στο πλαίσιο στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης και πράσινης υγείας, η Gerolymatos International υιοθετεί πρακτικές συνεργασίας και υποστήριξης ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών. Ενθαρρύνει τον εθελοντισμό, προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει και να διαμορφώσει ένα κώδικα συμπεριφοράς σε θέματα που αφορούν την ποιότητα του περιβάλλοντος

Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 οργανώθηκε ο 2ος εθελοντικός καθαρισμός παραλίας στο Μπλέ Λιμανάκι Ραφήνας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ραφήνας και τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας. Ομάδα εθελοντών εργαζομένων της εταιρείας συμμετείχε στον καθαρισμό περισυλλέγοντας πλαστικά απορρίμματα και προλαμβάνοντας τα να μην εισέλθουν στην θαλάσσια περιοχή.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με εμφάνιση ψωρίασης [μελέτη]
Η μεσογειακή διατροφή είναι ωφέλιμη για παιδιά και εφήβους [μελέτη]
Ακόμα και 10 λεπτά στη φύση βοηθούν ανθρώπους με προβλήματα ψυχικής υγείας [μελέτη]