Η κατανάλωση ενός αβοκάντο την ημέρα για 6 μήνες φάνηκε να μην έχει επίδραση στο λίπος της κοιλιάς, του ήπατος ή της περιμέτρου μέσης σε υπέρβαρους ή παχύσαρκους, σύμφωνα με νέα έρευνα. Όμως, οδήγησε σε ελαφρά μείωση των ανθυγιεινών επιπέδων χοληστερόλης.
Στην έρευνα, η ομάδα στην οποία συμμετείχαν επιστήμονες του Penn State, διαπίστωσε ότι συμμετέχοντες που κατανάλωναν αβοκάντο είχαν καλύτερης ποιότητας διατροφή κατά τη διάρκεια της έρευνας.
Η Kristina Petersen, δήλωσε ότι η έρευνα ανακάλυψε επίσης ότι η κατανάλωση αβοκάντο καθημερινά βελτίωσε την ποιότητα της διατροφής των συμμετεχόντων κατά 8 μονάδες σε κλίμακα 100 μονάδων.
Η έρευνα σε 1.000 ανθρώπους διήρκεσε 6 μήνες. Οι συμμετέχοντες ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Οι μισοί έτρωγαν αβοκάντο καθημερινά για την έρευνα και οι υπόλοιποι συνέχιζαν να τρώνε ως συνήθως με την οδηγία να μειώσουν την κατανάλωση αβοκάντο σε λιγότερα από δυο τον μήνα.
Η Joan Sabaté, δήλωσε ότι ενώ ένα αβοκάντο ημερησίως δεν οδήγησε σε κλινικά σημαντικές βελτιώσεις στο κοιλιακό λίπος και σε άλλους καρδιομεταβολικούς παράγοντες κινδύνου, η κατανάλωση ενός αβοκάντο την ημέρα δεν οδήγησε σε αύξηση του βάρους.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η καθημερινή κατανάλωση αβοκάντο οδήγησε σε μείωση 2.9 mg/dL της ολικής χοληστερόλης και σε 2.5 mg/dL μείωση της LDL.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Heart Association.
Πηγές:
Journal of the American Heart Association.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι 10 τροφές με την περισσότερη πρωτεΐνη
Μάξιμουμ μέχρι δύο ώρες χρήση smartphone την ημέρα (μελέτη)
Υποχώρηση των δεικτών της γρίπης πάνω από 30% σε μία εβδομάδα - ECDC: Πότε είχαμε κορύφωση