Η έκταση του θαλάσσιου πάγου της Ανταρκτικής έφτασε στη χαμηλότερη βαθμίδα για τον μήνα Ιούλιο του τρέχοντος έτους, η οποία είναι 7% κάτω από τον μέσο όρο για 44 χρόνια παρακολούθησης, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Κλιματικής Αλλαγής, Copernicus.

Σύμφωνα με το Copernicus, ο φετινός Ιούλιος, του 2022, είναι ένας από τους τρεις πιο ζεστούς μήνες Ιουλίους στην ιστορία, ο οποίος είναι σχεδόν 0,4 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο για την περίοδο μεταξύ 1991 και 2020. Η έκθεση αναφέρει ότι ο μήνας Ιούλιος ήταν ο έκτος πιο ζεστός που έχει καταγραφεί στην Ευρώπη και ότι ο καύσωνας ανεβάζει τις θερμοκρασίες σε νέα τοπικά και εθνικά ρεκόρ, μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Ωστόσο, οι θερμοκρασίες κατά τον Ιούλιο ήταν κάτω του μέσου όρου κατά μήκος του δυτικού Ινδικού Ωκεανού.

Όπως αναφέρθηκε, αυτό συμβαίνει όταν λιώνουν οι παγετώνες και τα φύλλα πάγου και μετά η πίεση απομακρύνεται από την επιφάνεια της Γης και υπάρχουν αλλαγές στις δυνάμεις που δρουν μέσα στους βράχους εντός του φλοιού και στον ανώτερο φλοιό της Γης.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει την παραγωγή περισσότερων λιωμένων πετρωμάτων ή μάγματος στον φλοιό, το οποίο μπορεί να τροφοδοτήσει περισσότερες εκρήξεις.

Πηγές:
ertnews

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι μας λέει η σύσταση του σώματος
Σηψαιμία: Πλεονέκτημα η συνεχής έγχυση αντιβιοτικών [μελέτη]
Δ. Παρασκευής: Να προσέξουν οι ευπαθείς ομάδες - Έχουμε νέες παραλλαγές του κορωνοϊού