Η σωστή διατροφή και η άσκηση είναι σημαντικοί τρόποι να μένει κάποιος ψυχικά και σωματικά υγιής. Αντί να σηκώνεται από τον καναπέ και να ανεβαίνει στον διάδρομο θα μπορούσε να σκεφτεί να βγει έξω και να αποκομίσει τα οφέλη της φύσης στην υγεία του.

Μην εκπλαγείτε αν μελλοντικά η επίσκεψη στον γιατρό αντί για χάπια γράφει ‘’βόλτα στα πάρκα’’.

Το να είναι κάποιος στη φύση είναι σημαντικός παράγοντας για να μένει υγιής. Λέγει βιοφιλία.

Σημαίνει ότι είμαστε κατασκευασμένοι για να συνδεόμαστε με τη φύση-ότι υπάρχει κάτι υγιές στη φύση και στην παρουσία μας σε αυτή, δήλωσε ο Dr. Brent Bauer, γιατρός στη Mayo Clinic.

Υπάρχει μεγάλη έρευνα στο θέμα. Δεν είναι πια ‘’Η φύση φαίνεται καλή’’. Γνωρίζουμε ότι πράγματι είναι καλή. Οι έρευνες κυμαίνονται από αξιολόγηση ανθρώπων που είναι στην πόλη και στη συνέχεια μεταφέρονται σε δάσος.

Τι συμβαίνει με την αρτηριακή πίεση; Τι συμβαίνει με τους καρδιακούς παλμούς; Και σε πολλές έρευνες είναι καλύτερη η εικόνα στο φυσικό περιβάλλον.

Και αυτό γιατί στις ΗΠΑ, ορισμένοι επαγγελματίες υγείας γράφουν ‘’συνταγές πάρκου’’.

Ο γιατρός πιστεύει ότι αυτό αυξάνει τη σημασία του να βγαίνει κάποιος στη φύση. Περισσότερο από απλώς να λέει ‘’θα έπρεπε’’. Τώρα υπάρχει συνταγή, δήλωσε.

Έρευνες δείχνουν ότι η καλύτερη δόση φύσης είναι τουλάχιστον 2 ώρες την εβδομάδα. Αν δεν μπορείτε να βγείτε έξω, φέρτε τη φύση μέσα.

Ο Dr. Bauer δήλωσε ότι υπάρχουν οφέλη από την ακρόαση τιτιβίσματος πουλιών, ήχων φύσης, πηγής,-να έχει κάποιος γύρω του στοιχεία που είναι φτιαγμένα από πέτρα και ξύλο.

Πηγές:
Mayo Clinic

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ – ΕΟΠΥΥ
Έρευνα συνδέει τα φάρμακα για τις καούρες με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ημικρανίας
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΒΙΑΝΕΞ θωρακίζουν τον Έλληνα φαρμακοποιό