Η Διεύθυνση Συντονισμού και Επικοινωνίας Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Περιφερειακών Τμημάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οργανώνει την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.30 μ.μ., διαδικτυακή ημερίδα, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά στο επίσημο κανάλι του Ε.Ε.Σ. στο YouTube, με θέμα: «Αναπτυξιακές – μαθησιακές διαταραχές, σχολικός εκφοβισμός. Βασικές αρχές ενημέρωσης της σύγχρονης οικογένειας.»

Σκοπός της ημερίδας είναι η προσέγγιση των σοβαρών θεμάτων που ταλανίζουν την ελληνική οικογένεια και διαταράσσουν τους κανονικούς και αρμονικούς ρυθμούς λειτουργίας της. Ο λόγος επιλογής των ανωτέρω θεμάτων είναι ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και την ένταξη των παιδιών στο σχολείο παρατηρούνται και διαπιστώνονται δυσκολίες τόσο στην κοινωνικοποίηση των παιδιών όσο και στον μαθησιακό τομέα. Ο ρόλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι καίριος στο να ενημερωθούν σωστά και να αναγνωρίσουν τα σημεία των φαινομένων οι απλές ελληνικές οικογένειες έτσι ώστε με την έγκαιρη διαπίστωση και διάγνωση τους να αποταθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου γρήγορα και ουσιαστικά να επιλυθούν τα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν. Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και της κοινωνίας για την κατανόηση του φαινομένου του Σχολικού εκφοβισμού και η αποτελεσματική κι έγκαιρη διαπίστωση του φάσματος του αυτισμού και των διαταραχών ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας είναι θέματα που ενδιαφέρουν και προβληματίζουν όλους μας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την διαδικτυακή ημερίδα την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 12.30 μ.μ. που θα μεταδοθεί ζωντανά στο κανάλι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο YouTube.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]