Ειδικοί από καιρό έχουν υποδείξει ότι τα οικογενειακά γεύματα έχουν πολλά οφέλη στην υγεία.

Νέα έρευνα της American Heart Association στηρίζει το παραπάνω. Ποσοστό 91% των γονέων δήλωσε ότι η οικογένεια έχει λιγότερο στρες όταν τα μέλη της τρώνε μαζί.

Η Dr. Erin Michos, δήλωσε ότι το να μοιράζεται κάποιος το γεύμα του με άλλους είναι καλός τρόπος να μειώνει το στρες, να αυξάνει την αυτοεκτίμηση και να βελτιώνει την κοινωνική σύνδεση, ιδιαίτερα για τα παιδιά.

Το συνεχές στρες μπορεί να αυξήσει τον δια βίου κίνδυνο καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού επεισοδίου, επομένως είναι σημαντικό να βρουν οι άνθρωποι τρόπους να μειώσουν και να ελέγξουν το στρες όσο γίνεται και όσο σύντομα μπορούν.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 1.000  ενήλικες και ανακάλυψε ότι το 84% των ενηλίκων εύχονται να μπορούσαν να τρώνε μαζί πιο συχνά.

Περίπου το 67% δήλωσαν ότι το να τρώνε μαζί τα μέλη της οικογένειας τους θυμίζει τη σημασία της σύνδεσης με άλλους ανθρώπους και να επιβραδύνουν τους ρυθμούς τους κάνοντας διάλλειμα (54%) .

Αν και δήλωσαν ότι είναι δύσκολο να συντονίσουν τα προγράμματά τους με φίλους και οικογένεια, το 59% κάνει πιο υγιεινές επιλογές στη διατροφή του όταν μπορεί να τρώει μαζί με άλλους.

Αν και τα κοινά γεύματα ενδεχομένως μπορούν να μειώσουν το στρες, περίπου το 65% των ενηλίκων ανέφεραν ότι ήταν τουλάχιστον κάπως στρεσαρισμένοι, με το 27% να δηλώνουν πολύ ή εξαιρετικά αγχωμένοι. Περίπου το 69% που εργαζόταν με πλήρη ή μερική απασχόληση δήλωσαν ότι θα αισθάνονταν λιγότερο αγχωμένοι στην εργασία αν έτρωγαν μαζί με έναν συνάδελφο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι  βέλτιστοι τρόποι προσέγγισης, ενημέρωσης και εξυπηρέτησης των ασθενών
Πώς το ChatGPT μπορεί να εμποδίσει την πολυφαρμακία
Ο θεραπευτικός μαγνητικός συντονισμός επηρεάζει το εσωτερικό ρολόι