Νέα έρευνα από την Ισπανία επιβεβαιώνει τον αρνητικό αντίκτυπο της υπερβολικής έκθεσης κάποιου στις άσχημες ειδήσεις.

Οι ερευνητές εστίασαν στο πώς οι άνθρωποι μπορούν καλύτερα να ελέγχουν τα αισθήματα άγχους και κατάθλιψης στην πανδημία. Ανακάλυψαν ότι μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους ήταν να κάνουν διάλειμμα από τον καταιγισμό των άσχημων ειδήσεων.

Ο Dr. Joaquim Radua, δήλωσε ότι ο καλύτερος προγνωστικός παράγοντας για να εχει κάποιος χαμηλότερο άγχος και συμπτώματα κατάθλιψης είναι να αποφεύγονται τα πολλά νέα.

Η έρευνα παρουσιάζεται στο συνέδριο European College of Neuropsychopharmacology.

Ο Radua προειδοποίησε ότι επειδή η έρευνα έγινε το 2020 και 2021, δεν είναι σαφές πώς τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να εφαρμοστούν καθώς τα περιστατικά κωρονοιού μειώνονταν.

Αλλοι σημειώνουν ότι υπάρχει τόσο μεγάλη ειδησεογραφική κάλυψη που κάποιος μπορεί να αντέξει πριν επηρεαστεί η ψυχική του υγεία.

Η Lindsey McKernan, που δεν έλαβε μέρος στην έρευνα, δήλωσε ότι υπάρχουν πολλές ειδήσεις, και αν κάποιος δεν συγκρατεί τον εαυτό του από την έκθεση σε αυτές μπορεί να συνεχίζει να διαβάζει και να στρεσάρεται πιο πολύ.

Η έρευνα έγινε σε 942 ενήλικες στην Ισπανία που συμπλήρωναν ερωτηματολόγιο κάθε 2 εβδομάδες για ένα χρόνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι συμμετέχοντες ανέφεραν αν αισθάνονταν μελαγχολία και αν ναι, πώς αντιμετώπιζαν τέτοια συναισθήματα. Η ανάλυση έλαβε υπόψη αν είχαν προηγουμένως διαγνωστεί με άγχος ή κατάθλιψη.

Η έρευνα έδειξε ότι όσοι απέφευγαν τα πολλά στρεσογόνα νέα είχα λιγότερα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας