Το υπουργείο Άμυνας διέψευσε την Πέμπτη τις κατηγορίες του Τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου (TTB) ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (TSK) χρησιμοποίησαν χημικά όπλα σε τρομοκράτες.

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα "Sabah", στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως "τα πυρομαχικά που απαγορεύονται από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες δεν χρησιμοποιούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Αυτός ο τύπος πυρομαχικών δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων".

Σύμφωνα με προηγούμενα δημοσιεύματα, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τουρκίας, η διεθνώς αναγνωρισμένη  ιατροδικαστής Şebnem Korur Fincancı, κατηγόρησε χθες σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις για χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων κατά την διάρκεια στριατιωτικής επιχειρήσησης στο βόρειο Ιράκ.

Όπως ανέφερε, είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 Κούρδοι μαχητές του PKK. Μάλιστα, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η ίδια προσωπικά εξέτασε τα πτώματα των Κούρδων μαχητιών και ισχυρίστηκε ότι εντόπισε δείγμα από τοξικά αέρια που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα