Άνθρωποι που έχουν εργαστεί σε τοξικό εργασιακό περιβάλλον μπορεί να έχουν διηγηθεί τις επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Τώρα, η αμερικανική κυβέρνηση στηρίζει αυτή την αντίληψη με ορισμένες ενδείξεις.

Ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών των ΗΠΑ Vivek Murthy, δημοσίευσε έκθεση την Πέμπτη, που συνδέει τους χαμηλούς μισθούς, τις διακρίσεις, την παρενόχληση, τις υπερωρίες και τις μεγάλες αποστάσεις με παθήσεις όπως καρκίνο και καρδιοπάθεια, κατάθλιψη και άγχος.

Ο Murthy ανέφερε στην έκθεση ότι η πανδημία covid άλλαξε τη φύση της εργασίας και τη σχέση που πολλοί εργαζόμενοι έχουν με αυτήν. Η σχέση μεταξύ εργασίας και υγείας έγινε πιο εμφανής.

Ανέφερε 5 συστατικά ενός υγιούς εργασιακού χώρου, που είναι η προστασία από βλάβη, η σύνδεση και η κοινότητα, η αρμονία εργασίας-ζωής, το να υπολογίζεται ο εργαζόμενος στον εργασιακό χώρο και η ευκαιρία για εξέλιξη.

Η ανάπτυξη εργασιακής κουλτούρας που τονίζει αυτές τις αρχές μπορεί να προάγει την συμπερίληψη, δίκαιους μισθούς και ευκαιρίες εξέλιξης για τους εργαζόμενους.

Η έκθεση έρχεται σε μια περίοδο που η πανδημία και οι αλλαγές στην τηλεργασία βοήθησαν εργαζόμενους να βρουν ισορροπία μεταξύ εργασίας-ζωής.

Η έκθεση αναφέρει ότι οι παραπάνω συγκρούσεις στους ρόλους μπορούν να μεγεθύνουν το στρες, να αυξήσουν τον κίνδυνο για συμπεριφορές υγείας -όπως το κάπνισμα, ανθυγιεινές διατροφικές επιλογές, χρήση αλκοόλ και ουσιών και κατάχτηση φαρμάκων- και να προκαλέσουν διαταραχές στις σχέσεις στο σπίτι και στην εργασία.

Η έκθεση αναφέρει ότι όταν οι άνθρωποι είναι αγχωμένοι ή έχουν κατάθλιψη, η ποιότητα, ο ρυθμός και η επίδοση στην εργασία τείνουν να μειώνονται.

Πηγές:
Surgeon general

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ – ΕΟΠΥΥ
Έρευνα συνδέει τα φάρμακα για τις καούρες με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ημικρανίας
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΒΙΑΝΕΞ θωρακίζουν τον Έλληνα φαρμακοποιό