Δεν είναι ούτε παράξενο, ούτε σπάνιο να πέφτει η ενέργειά σας το απόγευμα. Είτε κοντεύετε να τελειώσετε από την δουλειά, είτε μόλις έχετε τελειώσει, είναι αναμενόμενο εκείνη την ώρα της ημέρας να πέφτουν τα επίπεδα της δύναμής μας. Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να το αντιμετωπίσουμε αυτό με φυσικούς τρόπους.

Πάμε για μια βόλτα

Το σώμα μας χρειάζεται να χαλαρώνει πού και πού, και μια σύντομη βόλτα - με χαλαρούς ρυθμούς, δεν είναι ανάγκη να βγείτε για τρέξιμο - είναι ό,τι πρέπει για να ξεπιαστούμε και να αδειάσουμε το μυαλό μας. Η χρήση των μυών μας για να περπατήσουμε μπορεί να γίνει ιδιαίτερα αναζωογονητική.

Τρώμε καλό πρωινό

Είναι μια πολύ καλή συνήθεια που μπορεί να μας γλυτώσει αρκετή ληθαργικότητα μετά το μεσημέρι. Όσο πιο πλούσιο (και υγιεινό!) είναι το πρωινό μας, τόση περισσότερη ώρα θα μας προμηθεύει σταθερά με ενέργεια, ώστε να νιώθουμε έτοιμοι για δράση ανά πάσα στιγμή.

Κάνουμε διατάσεις

Είναι πολύ σημαντικό να μην πιανόμαστε. Η αίσθηση ότι είμαστε πιασμένοι σε διάφορα σημεία του σώματος είναι ό,τι πρέπει για να νιώσουμε ότι θέλουμε να τα παρατήσουμε και να πέσουμε στο κρεβάτι.

Πίνουμε αρκετό νερό

Πολλές φορές μέσα στην ημέρα μας, η ξαφνική αίσθηση κούρασης μπορεί να έχει να κάνει με το ότι δεν έχουμε ενυδατώσει επαρκώς τον οργανισμό μας. Ακόμα και σε πολύ μικρό επίπεδο, η αφυδάτωση είναι εξαντλητική αίσθηση.

Πίνουμε πράσινο τσάι

Είναι λιγότερο "έντονο" από τον καφέ, αλλά εξίσου ικανό να μας ξυπνήσει. Αν η μεγάλη ποσότητα καφεΐνης σας κάνει να είστε ανήσυχοι ή σας δημιουργεί προβλήματα με τον ύπνο (ή αν απλώς θέλετε να περιορίσετε τους καφέδες), σκεφτείτε την πράσινη αυτή εναλλακτική.

Κάνουμε διάλειμμα από την δουλειά

Αν η κούραση είναι απλώς ο τρόπος του σώματος να μας πει "Δεν αντέχω άλλο", τότε πρέπει να το ακούσουμε και να κάνουμε ένα απαραίτητο διάλειμμα - ειδικά αν είστε άνθρωπος που όταν ξεκινάει να δουλεύει, δύσκολα σηκώνει το κεφάλι του μετά.

Στεκόμαστε για λίγο όρθιοι

Η καθιστική ζωή έχει πολλά κακά για την υγεία μας, και τα περισσότερα συμβαίνουν μακροπρόθεσμα. Υπάρχει όμως και κάτι που μπορεί να μας κάνει κακό σε καθημερινό επίπεδο: Το να καθόμαστε για πολλές ώρες σε μια καρέκλα είναι ο πιο εύκολος τρόπος να πιαστούμε σε όλο μας το σώμα και να νιώσουμε ληθαργικοί.

Τρώμε ένα υγιεινό σνακ

Ένα φρούτο με λίγους ξηρούς καρπούς, για παράδειγμα. Αποφύγετε τα σνακ που στην ουσία είναι ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά, καθώς δεν θα σας δώσουν ούτε ποιοτική ενέργεια, ούτε άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την καλή σας υγεία. Αφήστε την τυρόπιτα, λοιπόν, και πιάστε καλύτερα ένα μήλο και λίγα καρύδια.

Ακούμε ανεβαστική μουσική

Ένας πολύ καλός τρόπος να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας όσο δουλεύουμε ή όσο κάνουμε δουλειές στο σπίτι είναι να βάλουμε χαρούμενη, έντονη μουσική που θα μας δίνει ρυθμό και όρεξη για να συνεχίσουμε. Τα ψυχολογικά οφέλη της μουσικής είναι αποδεδειγμένα, συνεπώς αξιοποιήστε την και εσείς για να σας δώσει δύναμη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το ΕΣΥ σε αναζήτηση παθολόγων - Η κατάσταση σε 4 "κόκκινα" νοσοκομεία
Εγκαίνια της ανακαινισμένης Ψυχιατρικής Κλινικής του "Αγία Όλγα"
Συνταγές με χαμηλούς υδατάνθρακες για διαβητικούς