Αρχικά, το δέντρο δεν χρειάζεται να είναι αληθινό

Είναι θέμα προσωπικής επιλογής αν θα επιλέξετε ένα ψεύτικο ή ένα αληθινό δέντρο και αν προσπαθείτε να περιορίσετε το αποτύπωμα άνθρακα. Η επαναχρησιμοποίηση του ίδιου ψεύτικου δέντρου χρόνο με το χρόνο μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Αν θέλετε οι γιορτές σας να μυρίζουν έλατο, υπάρχουν ειδικά αρωματικά σπρέι για την εποχή.

Τα δώρα μπορούν να γίνουν πιο "πράσινα"

Ένας άλλος τρόπος για να κάνετε τη διαφορά είναι να ψωνίσετε οικολογικά χριστουγεννιάτικα δώρα. Ένα δώρο δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο. Μπορείτε να φτιάξετε κάτι εσείς, ή μπορείτε να αγοράσετε ένα δώρο που είναι οικολογικό ή επαναχρησιμοποιούμενο.

Πώς να κάνετε τη διακόσμησή σας πιο οικολογική

Μπορείτε να την κάνετε κυριολεκτικά πράσινη. Αλλάξτε τις γιρλάντες και τα στολίδια με γκλίτερ με φύλλα και κλαδιά. Θα δώσει εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα στο ντεκόρ, θα μπορείτε να παίξετε πιο μινιμαλιστικά, και δεν θα χρειάζεστε τόσα έξτρα πλαστικά στολίδια. Επίσης, τα φωτάκια στο δέντρο μπορεί να είναι παράδοση, αλλά μπορείτε να τα αποφύγετε. Στολίστε το σπίτι σας με μερικά κεριά και ανάψτε τα για να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα, πάντα με ασφάλεια.

Κάρτες, περιτυλίγματα και όλα τα συναφή...

...μπορούν να περιοριστούν. Πολλά καταστήματα χρησιμοποιούν πλέον περιτύλιγμα για δώρα από ανακυκλωμένο χαρτί, αλλά μπορείτε να το αποφύγετε και εντελώς. Όσον αφορά χριστουγεννιάτικες κάρτες, αποφύγετε όσες έχουν γυαλιστερό χαρτί, καθώς δεν ανακυκλώνονται. Δεν είναι δύσκολο να βρείτε οικολογικές κάρτες, ή και να φτιάξετε τις δικές σας - λίγη γιορτινή χειροτεχνία μπορεί να σας φτιάξει και το κέφι.

Και δεν ξεχνάμε το μεγαλύτερο πρόβλημα από όλα

Η σπατάλη φαγητού ανεβαίνει κατακόρυφα τις ημέρες των γιορτών. Και αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα, περιβαλλοντικό αλλά και κοινωνικό. Ό,τι περισσέψει από το γιορτινό τραπέζι μπορεί να συνεχίσει να σας ταΐζει για μερικές ημέρες ακόμα, και με λίγες έξυπνες παραλλαγές στην κουζίνα δεν θα είναι καν το ίδιο πιάτο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις