Ο σερ Άντονι Χόπκινς γιορτάζει τα 47 χρόνια νηφαλιότητάς του με ένα νέο, εμπνευσμένο βίντεο, στο οποίο ενθαρρύνει τους άλλους να «συνεχίσουν να αγωνίζονται» και να παραμείνουν δυνατοί.

Στην τελευταία του ανάρτηση στο Instagram, ο 82χρονος βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός δεν παρέλειψε, επίσης, να μας ευχηθεί «Καλή Χρονιά!». 

«Θέλω, απλώς, να σας ευχηθώ Καλή Χρονιά και επίσης να σας πω ότι γιορτάζω σήμερα 47 χρόνια νηφαλιότητας», ανέφερε ο ηθοποιός απευθυνόμενος στους θαυμαστές του. 

Και συνέχισε: «Είμαι αλκοολικός, που έχει αναρρώσει και για εσάς εκεί έξω, να ξέρετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται... Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας, να είστε περήφανοι για τη ζωή σας».

Ο πρωταγωνιστής της «Σιωπής των Αμνών» συνέχισε να θυμάται ότι βρισκόταν σε μια απελπιστική κατάσταση απόγνωσης και ότι πιθανότατα δεν είχε πολύ χρόνο ζωής, ενώ εξακολουθούσε να είναι παγιδευμένος στη δίνη του εθισμού. 

Μια μέρα του 1975, ωστόσο, ο ίδιος συνειδητοποίησε ότι «κάτι δεν πήγαινε πραγματικά καλά με τον εαυτό του», αλλά αρχικά δεν ήξερε ότι «ήταν ένα είδος ψυχικής, σωματικής κατάστασης που ονομάζεται αλκοολισμός... εθισμός». 

Η ανάρτησή του κατακλύστηκε από χιλιάδες μηνύματα των θαυμαστών του, αλλά και πολλών επωνύμων όπως των Άλεκ Μπάλντουιν, Χιου Τζάκμαν κ.ά. 

Το σούπερ μόντελ, Ναόμι Κάμπελ, η οποία είναι νηφάλια από το 2008 μετά από τη δική της σκληρή μάχη με την κοκαΐνη και το αλκοόλ, επαίνεσε τον ηθοποιό επειδή είναι «φωτεινός φάρος» και έμπνευση στο δικό της «ταξίδι στην ανάρρωση». 

Ο Χόπκινς ξεκίνησε στο βρετανικό θέατρο το 1960 και έκανε τη μεγάλη του επιτυχία διεθνώς το 1968 στο ιστορικό δράμα «The Lion In Winter», στο πλευρό του Πίτερ Ο'Τουλ και της Κάθριν Χέπμπορν. Το 1992 κέρδισε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του ως Χάνιμπαλ Λέκτερ στην ταινία «Η Σιωπή των Αμνών». 

Έκτοτε έχει προταθεί τέσσερις φορές για Όσκαρ - για το «Remains Of the Day», που κυκλοφόρησε το 1993, για το «Nixon», που κυκλοφόρησε το 1995, για το «Amistad», που κυκλοφόρησε το 1997 και για το «The Two Popes» του 2019.

Πηγές:
skai.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα