Έχετε βρεθεί ποτέ να μαλώνετε με τον σύντροφό σας χωρίς να ξέρετε ακριβώς για ποιον λόγο γίνεται ο καβγάς; Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα και οι δύο να δυσκολεύεστε να καταλάβετε ο ένας τον άλλον. Πώς μπορούν αυτά τα προβλήματα επικοινωνίας να λυθούν;

Μη μένετε μόνο στις διαφωνίες

Συχνά, είναι τα μικρά πράγματα στις σχέσεις που κάνουν τους ανθρώπους ευτυχισμένους. Σκεφτείτε την τελευταία φορά που γελάσατε μαζί, για παράδειγμα. Οι μικρές στιγμές μπορούν να βοηθήσουν τη σχέση σας όταν νιώθετε ότι έχει βαλτώσει.

Η έλλειψη αμεσότητας σκοτώνει τις σχέσεις

Αν δυσκολεύεστε να είστε άμεσοι με τον σύντροφό σας, ξεκινήστε από μικρά πράγματα. Την επόμενη φορά που ο σύντροφός σας θα σας αναστατώσει, πάρτε μια βαθιά ανάσα και πείτε του ότι αυτό που μόλις έκανε δεν ήταν εντάξει. Μπορεί να εκπλαγείτε από την προθυμία του συντρόφου σας να ακούσει, αλλά επίσης δεν θα εσωτερικεύετε στιγμές που θα δημιουργούν ρήγματα στη σχέση.

Τα υποθετικά σενάρια δεν βοήθησαν κανέναν

Δεν πρόκειται ποτέ να μπείτε ο ένας στο μυαλό του άλλου και να καταλάβετε όλα τα κίνητρα και τις αιτίες για την συμπεριφορά του συντρόφου σας μέσα στη σχέση. Αλλά για αυτό πρέπει να μιλάτε, καθώς τα υποθετικά σενάρια όπου νομίζετε ότι καταλαβαίνετε τι θέλει και τι σκέφτεται ένα άλλο άτομο δεν καταλήγουν ποτέ σε σωστά συμπεράσματα.

Πρέπει να ακούμε πραγματικά

Υπάρχουν λίγες καταστάσεις πιο ενοχλητικές από ό,τι όταν μιλάμε σε κάποιον που φαίνεται ότι το μυαλό του βρίσκεται αλλού. Ίσως είναι κουρασμένος από δουλειά, απασχολημένος με μια νοητή λίστα υποχρεώσεων ή απλώς δεν μπορεί να μιλήσει. Πείτε στον σύντροφό σας ότι υπάρχει ανάγκη για κάποια συζήτηση και ζητήστε του να προτείνει μία καλύτερη στιγμή.

Δεν είναι σωστό να κατηγορούμε το άλλο άτομο

Είναι εύκολο να κατηγορήσετε τον σύντροφό σας για όλα όσα συμβαίνουν σε μια σχέση - αλλά τα περισσότερα προβλήματα επικοινωνίας αφορούν και τις δύο πλευρές. Όταν μιλάτε στον σύντροφό σας για ένα πρόβλημα, αντισταθείτε στην παρόρμηση να του εξηγήσετε πόσο λάθος έκανε ή πώς θα μπορούσε να τα είχε κάνει όλα καλύτερα. Αντίθετα, μιλήστε για το πώς νιώσατε εσείς.

Κατανοήστε πότε η σχέση δεν λειτουργεί

Πολλές σχέσεις δεν τελειώνουν με δραματικό τρόπο. Αντίθετα, εξαφανίζονται αργά, σε μήνες ή χρόνια. Μπορεί να επικοινωνείτε άσχημα με τον σύντροφό σας επειδή ο ένας ή και οι δύο δεν έχετε δουλέψει σε αυτές τις δεξιότητες. Οι συνεχείς τσακωμοί και οι παρεξηγήσεις σας μπορεί να είναι σημάδι ότι εσείς και ο σύντροφός σας πραγματικά δεν είστε κατάλληλοι ο ένας για τον άλλον. Ειδικά αν υπάρχουν προβλήματα με το ίδιο το άτομο και τον τρόπο που συμπεριφέρεται, ή αν η συμπεριφορά γίνεται προσβλητική, ακόμα και κακοποιητική, η καλύτερη επιλογή είναι να φύγετε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η κλιματική αλλαγή απειλεί την υγεία του 70% των εργαζομένων παγκοσμίως
Nέα προσέγγιση για τον καρκίνο του ήπατος που δεν αντιμετωπίζεται εύκολα
Ο ΕΟΔΥ για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών 21 - 27 Απριλίου