Το άγχος είναι πολύ φυσιολογικό μέρος της καθημερινής ζωής. Αλλά μερικές μέρες είναι πιο αγχωτικές από άλλες: έχετε συνέντευξη για δουλειά, ξέρετε ότι το πρόγραμμά σας θα είναι γεμάτο, έχετε πολλούς καλεσμένους — όποιος και να είναι ο λόγος, καταλαβαίνετε.

Ένα όμως από τα κλεδιά της σωστής διαχείρισης του στρες είναι η σωστή προετοιμασία. Συνεπώς, είναι καλό να έχουμε κατά νου τις παρακάτω συμβουλές όταν περιμένουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη μέρα.

Μην παραλείπετε την αυτοφροντίδα

Σταθερά και με πρόγραμμα. Αυτό θα σας βοηθήσει συνολικά να μειώσετε τα επίπεδα του στρες σας, αλλά μην την ξεχνάτε, ειδικά στις δύσκολες μέρες. Προγραμματίστε κάποια ώρα για τον εαυτό σας και φροντίστε από πριν να έχετε πράγματα που χρειάζεστε εύκαιρα. Τις δύσκολες μέρες, ακόμα και δέκα λεπτά για μια βόλτα μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Μιλήστε με κάποιον που εμπιστεύεστε

Αν νιώθετε ότι θα χρειαστείτε επιπλέον βοήθεια κάποια μέρα, είναι καλό να έχετε μιλήσει από πριν με ένα έμπιστο άτομο για να είναι σε επιφυλακή. Ακόμα και το να μοιραστείτε το στρες και να σας βοηθήσει να σκεφτείτε μεθόδους διαχείρισης του προβλήματος με ένα άτομο που είστε κοντά μπορεί να βοηθήσει πολύ.

Προσπαθήστε να διασκεδάσετε

Ξανά, έστω και δέκα λεπτά. Ακούστε λίγη μουσική τις στιγμές που θα είστε μόνοι. Κανονίστε στο τέλος της ημέρας να χαλαρώσετε ή και να βγείτε. Εναλλακτικά, προγραμματίστε μια διασκεδαστική δραστηριότητα για τις επόμενες ημέρες, αφού καταφέρετε να χαλαρώσετε από τις ευθύνες.

Πείτε μια καλή κουβέντα

Επαναλάβετε μερικές φράσεις που θα σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε και να ξαναδείτε ψύχραιμα και λογικά την κατάσταση. Πάρτε μερικές βαθιές ανάσες αργά και δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο μέσα στην ημέρα, κάνοντας τακτικά διαλείμματα.

Κρατήστε πάντα ένα μέρος του προγράμματός σας πιο ελεύθερο

Ακόμα και τις ημέρες που - για παράδειγμα - φιλοξενείτε κόσμο, δεν είναι παράλογο να ζητήσετε λίγη ώρα που θα μπορούσατε να περάσετε με τον εαυτό σας χωρίς να σας ενοχλήσουν.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας