Δεν πιστεύουμε ότι είναι αναγκαίος κάποιος μεγάλος πρόλογος για αυτό το ζήτημα. Όσοι άνθρωποι έχουν φτάσει στο σημείο να πιστεύουν πως αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την πειθαρχία, έχουν μάλλον τους λόγους τους. Το σημαντικό ζήτημα εδώ είναι πώς θα καταφέρουμε να χτίσουμε την πειθαρχία μας και να μείνουμε πιστοί στις καλές μας συνήθειες. Μπορεί να σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε ένα ημερολόγιο για να καταγράφετε και να παρακολουθείτε την πρόοδό σας.

Βρείτε με ποιον τρόπο είστε πιο λειτουργικοί

Το να καταλάβετε τι λειτουργεί και τι δεν λειτουργεί για εσάς είναι το κλειδί για να κατανοήσετε πώς να είστε πιο πειθαρχημένοι. Μερικοί άνθρωποι δουλεύουν καλύτερα όταν βρίσκονται γύρω από άλλους ανθρώπους, ενώ κάποιοι τα καταφέρνουν καλύτερα όταν εργάζονται μόνοι τους. Μερικοί άνθρωποι παρακινούνται από ανταμοιβές, ενώ άλλοι προτιμούν τον φόβο της κακής συνέπειας για να μένουν στο πρόγραμμα. Προσπαθήστε να βρείτε τι είναι αυτό που δεν σας επιτρέπει να είστε παραγωγικοί, και δοκιμάστε σιγά-σιγά να αλλάζετε τις συνθήκες που αφορούν αυτό το πράγμα ή την κατάσταση.

Βρείτε γιατί θέλετε να το κάνετε

Όλοι μας χρειαζόμαστε έναν "απώτερο σκοπό" για να δουλέψουμε με περισσότερη πειθαρχία. Αυτό το "γιατί" μπορεί να είναι οτιδήποτε: Η χρηματική αμοιβή, μια προαγωγή, η αίσθηση ότι προσφέρουμε. Σε πολλές περιπτώσεις οι σκοποί μας μπορεί να είναι και εγωιστικοί. Αυτό δεν είναι αναγκαστικά κακό, για παράδειγμα κάποιος που πηγαίνει τακτικά στο γυμναστήριο μπορεί να θέλει να κερδίζει περισσότερα βλέμματα. Αν μπει στη ζυγαριά με το "πηγαίνει στο γυμναστήριο για την υγεία του", είναι ξεκάθαρο ποιος από τους δύο σκοπούς θεωρείται πιο "ευγενής", αλλά αυτό είναι εντελώς άλλη συζήτηση. Και, εν τέλει, η λειτουργικότητα είναι αυτό που μετράει - και φέρνει καλές αλλαγές μακροπρόθεσμα.

Ξεκαθαρίστε τους στόχους σας όλων των μεγεθών

Τώρα που καταλαβαίνετε γιατί η αυτοπειθαρχία είναι σημαντική για εσάς, τι ακριβώς θέλετε να πετύχετε; Σημειώστε μεγάλους και μικρούς στόχους: Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τα πάντα, από μεγάλα βήματα στην καριέρα σας ως και μικρές καθημερινές συνήθειες, όπως να βγαίνετε πιο συχνά από το σπίτι. Εδώ θα προτείνουμε ξανά την καταγραφή, καθώς θα σας βοηθήσει να βάλετε τις σκέψεις σας σε μια σειρά, αλλά και να προσθέσετε νέες σκέψεις και ιδέες σε βάθος χρόνου. Φροντίστε να συμπεριλάβετε μικρούς στόχους που μπορείτε να επιτύχετε εύκολα με πειθαρχία, και όχι μόνο μεγάλους στόχους που χρειάζονται πολύ χρόνο και κόπο για να επιτευχθούν.

Αφαιρέστε πράγματα που σας αποσπούν την προσοχή

Καλώς ή κακώς, ορισμένοι κόμποι που δεν λύνονται πρέπει να κόβονται. Αν, για παράδειγμα, αφήνετε την δουλειά για να σκρολάρετε στο κινητό, ίσως να σας βοηθούσε μια εφαρμογή που κλειδώνει τις υπόλοιπες εφαρμογές για ορισμένο χρόνο. Αν τρώτε πολύ πρόχειρο φαγητό και θέλετε να το σταματήσετε, αφιερώστε την Κυριακή σας στο να προετοιμάσετε μερικά γεύματα για την εβδομάδα.

Η οικοδόμηση νέων συνηθειών απαιτεί χρόνο. Κάθε μέρα που κάνετε κάτι, έρχεστε ένα βήμα πιο κοντά στο να σας γίνει συνήθεια, και μετά θα είναι κάτι που απλώς θα κάνετε χωρίς να το σκέφτεστε. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή, όπως λέει το κλισέ. Αλλά μερικά κλισέ είναι αλήθεια.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας