Νέα επιχειρηματικά στοιχήματα έχει βάλει η διοίκηση της εταιρείας Kalteq για τη φετινή χρονιά. Στη συνέντευξη που παρέθεσε στο iatronet.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δρ. Παναγιώτης Καλαφατάς, έδωσε μία "γεύση" αναφέροντας ότι εκτός από τις επενδύσεις που έχουν δρομολογηθεί θα δραστηριοποιηθεί και στις Αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, των Βαλτικών χωρών και των Βαλκανίων. Επίσης αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, ενώ δεν παρέλειψε να επικοινωνήσει και το όραμα για το μέλλον της εταιρείας 

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο κλάδος των ιατροτεχνολογικών προϊόντων; 

Σίγουρα, η πανδημία ήταν η πιο σημαντική πρόκληση και για τον κλάδο των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, εξαιτίας της αναστολής των χειρουργείων από 50-80% για μεγάλο διάστημα, γεγονός το οποίο δημιούργησε σε πολλές εταιρείες του χώρου μία μείωση τζίρου 50%-60%, και φυσικά δημιούργησε μια αίσθηση αποσταθεροποίησης. Η εταιρεία μας αντιμετώπισε με την απαραίτητη προσοχή αυτή την πρόκληση διατηρώντας στο ακέραιο τον αριθμό των εργαζομένων μας. 

Ένα επίσης μακροχρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες του κλάδου, είναι οι καθυστερήσεις στις αποπληρωμές των Νοσοκομείων, που έχουν ως αποτέλεσμα, να χρειάζεται στην πραγματικότητα να χρηματοδοτεί η κάθε εταιρεία τα υλικά που παραδίδει στα Νοσοκομεία.

Επίσης, η καθυστέρηση εντολών τιμολογήσεων, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα να μένουν ατιμολόγητα εκτεθειμένα ειδικά υλικά εις μακρόν, αθροιστικά με τους χρόνους εξόφλησης, δυσχεραίνει εξαιρετικά τη ρευστότητα των προμηθευτών. 

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η συνεργασία με την Αbbott. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από αυτή τη συνεργασία και τι αναμένεται να εισφέρει στα έσοδα της εταιρείας σας; 

Η KALTEQ A.E. πρόσφατα ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την παγκοσμίου φήμης πολυεθνική εταιρεία ιατρικών συσκευών και υγειονομικής περίθαλψης, AΒΒΟΤΤ. Η KALTEQ A.E. ανέλαβε τη διανομή του χαρτοφυλακίου προϊόντων Καρδιοχειρουργικής της ABBOTT, το οποίο συμπληρώνει το ήδη υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο της KALTEQ A.E., που περιλαμβάνει προϊόντα νεύρο-αγγειακών παθήσεων του εργοστασίου Balt και καρδιακής ηλεκτροφυσιολογίας του εργοστασίου Webster Biosense - JnJ.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, η εταιρεία στοχεύει στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στον τομέα της Καρδιολογίας και στην υποστήριξη του ιδιαίτερα απαιτητικού έργου των Καρδιοχειρουργών στην Ελλάδα. 


Σε ποιους πυλώνες θα κινηθεί η στρατηγική της εταιρείας σας και πώς έκλεισε από οικονομική άποψη το 2022; 


Η KALTEQ Α.Ε. επενδύει στη διαρκή διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της για να διασφαλίσει την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων και υπηρεσιών στους πελάτες της. Η έρευνα και η εμβάθυνση στις ανάγκες της αγοράς, μας εξασφαλίζουν ευελιξία η οποία συμβάλλει τόσο στη δυνατότητά μας να προσαρμοζόμαστε στις απαιτήσεις και τις τάσεις της αγοράς, όσο και στο να είμαστε πρωτοπόροι και παρόντες σε όλες τις εξελίξεις του χώρου, είτε αφορούν νέες τεχνολογίες και τεχνικές είτε πρόκειται για νέες ανάγκες που προκύπτουν από την επιστημονική εξέλιξη. 

Σε αυτό το πλαίσιο και μέσα στο τρέχον έτος, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη σύναψη νέων συμφωνιών και συνεργασιών με κατασκευαστές διεθνούς φήμης. Επιπλέον, το 2023 σηματοδοτεί και την επέκταση της εταιρείας στο χώρο του φαρμάκου με τη διάθεση φαρμάκων υψηλής εξειδίκευσης σε νοσοκομεία, εξειδικευμένους ιατρικούς φορείς καθώς και ειδικούς φορείς για τη θεραπεία σπάνιων παθήσεων με τη χρήση ορφανών φαρμάκων.  

To 2022 έκλεισε για την KALTEQ Α.Ε. με τζίρο 21.000.000 ευρώ, δηλαδή περίπου 20% αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, το οποίο το θεωρούμε πολύ σημαντικό, κυρίως γιατί και το 2022 ήταν μια χρονιά που δοκιμάστηκε από τις προκλήσεις της πανδημίας.

Για το 2023 υπάρχει ήδη θετικό πρόσημο και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχουμε περαιτέρω αύξηση του τζίρου μας, γεγονός που θα οφείλεται κυρίως στις νέες προϊοντικές σειρές που προσθέσαμε στο χαρτοφυλάκιό μας, καθώς και στη δημιουργία των νέων υποκαταστημάτων μας στην Κύπρο και στο Ηράκλειο Κρήτης, οι οποίες ανοίγουν νέες αγορές και ευκαιρίες για  την εταιρεία  μας.

Εκτός από την ελληνική αγορά ποια είναι τα σχέδιά σας για το εξωτερικό;

Το 2023, η KALTEQ A.E. θα προχωρήσει σε νέες μεγάλες επενδύσεις και θα δραστηριοποιηθεί, με επιχειρηματικό άνοιγμα στις Αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, των Βαλτικών χωρών και των Βαλκανίων, στοχεύοντας σε περαιτέρω ανάπτυξη και ευκαιρίες. 

Ποιο είναι το όραμά σας για το μέλλον της εταιρείας;

Η KALTEQ Α.Ε. με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να στοχεύει στην άριστη και παραγωγική παρουσία της στην ελληνική αγορά. Δεν εφησυχάζουμε και δεν σταματάμε να παρακολουθούμε τις τάσεις της αγοράς, αναζητώντας νέες ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη. Η KALTEQ Α.Ε. δεσμεύεται με πάθος να καλύπτει τις σημαντικές ανάγκες των ασθενών με την παροχή υγειονομικής περίθαλψης, να βελτιώνει τη ζωή των ανθρώπων μέσω της διανομής καινοτόμων ιατρικών τεχνολογιών και φαρμακευτικών θεραπειών και να παρέχει αξεπέραστες υποστηρικτικές υπηρεσίες στους πελάτες της.

Το moto μας είναι: «Βάζουμε γερά θεμέλια και χτίζουμε το Μέλλον μας σε αυτά, χρησιμοποιώντας την εμπειρία μας, έχοντας όμως πάντα το βλέμμα μας στο Στόχο και το Όραμά μας».

To προφίλ της εταιρείας

Η KALTEQ Α.Ε. ιδρύθηκε το 2004 από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλό της, Δρ. Παναγιώτη Καλαφατά, με όραμα την παρουσίαση στη Γενική Χειρουργική, πρωτοποριακών προϊόντων, για το όφελος των ασθενών και την ανάπτυξη της ιατρικής φροντίδας. Στο διάστημα αυτό, η εταιρεία έγινε ηγέτης στο χώρο των ιατροτεχνολογικών προϊόντων και έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στον χειρουργικό τομέα της ελάχιστης επεμβατικότητας.

Σήμερα η εταιρεία, έχει το πρόσωπο που πάντα στόχευε, δηλαδή ένα πολύ δυναμικό προφίλ στην ελληνική αγορά, έχοντας κερδίσει τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη των πελατών και συνεργατών της, με διακρίσεις που πλέον την ξεχωρίζουν στο χώρο, αλλά και την τροφοδοτούν με νέα σχέδια για το μέλλον.

Η KALTEQ Α.Ε. δραστηριοποιείται στον χώρο της Υγείας. Συγκεκριμένα, το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει μια τεράστια ποικιλία ιατρικών προϊόντων και οργάνων υψηλών προδιαγραφών για τη Γενική Χειρουργική, Λαπαροσκοπική Χειρουργική, Καρδιοχειρουργική, Νευροχειρουργική, Νευροπλοήγηση, τον Χρόνιο Πόνο, ΩΡΛ, Υγειονομικό Υλικό κ.α., ενώ σύντομα θα προστεθούν και νέες προϊοντικές σειρές για την παροχή πιο ολοκληρωμένων λύσεων στους πελάτες της (one-stop-shop). Επίσης, σκοπεύει άμεσα να μπει και στον χώρο του φαρμάκου, το οποίο θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Ο συνδυασμός παροχής προϊόντων άριστης ποιότητας, η συνέπεια, η άμεση ανταπόκριση, το άρτια εκπαιδευμένο της προσωπικό και η διαρκής παρουσία της στο πλευρό των πελατών της, είναι ο λόγος που η KALTEQ Α.Ε. αναπτύσσεται διαρκώς και ξεχωρίζει σαν ένας δυνατός συνεργάτης. Αυτά είναι και τα βασικά χαρακτηριστικά της επιτυχημένης πορείας της μέχρι σήμερα. Επιπλέον, για να συμβαδίζει με τις ανάγκες της εποχής, βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση παρακολουθώντας όλες τις νέες τάσεις και τις σύγχρονες τεχνολογίες, που δημιουργούν τις ευκαιρίες για την συνεχόμενη εξέλιξή της.

Οι βασικές αξίες της ΚALTEQ Α.Ε. έχουν ως κύριο πυρήνα το ανθρώπινο δυναμικό της, τη συνοχή της ομάδας της και την πορεία όλων των συνεργατών της προς στην επίτευξη του στόχου και του οράματος της εταιρείας. Αυτό σημαίνει πως η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού είναι κύριο μέλημά της, έτσι ώστε οι άνθρωποί της να διαθέτουν όλα εκείνα τα εφόδια τα οποία την έχουν ξεχωρίσει χρόνια τώρα στην αγορά. Η στρατηγική που έχει καθιερώσει ο ίδιος ο Δρ. Παναγιώτης Καλαφατάς, είναι η σαφής ανάθεση καθηκόντων στην ομάδα της KALTEQ Α.Ε. μέσω του εταιρικού της οργανογράμματος, έτσι ώστε το κάθε μέλος της να έχει την ευθύνη των αποφάσεων και αποτελεσμάτων που του αναλογούν.

Ο Δρ. Καλαφατάς, ως Business Leader έχει ρόλο περισσότερο συμβουλευτικό και συντονιστικό, δίνοντας αρμοδιότητες, ευθύνες, δυνατότητα ανάληψης πρωτοβουλιών καθώς και ανάπτυξης των δεξιοτήτων της ομάδας σε δημιουργική σκέψη.

Αν και η πορεία της KALTEQ Α.Ε., υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια σταθερή και ανοδική, με σημαντικές στιγμές επιτυχιών, σπουδαίων συνεργασιών και ευκαιριών, σημαντικός σταθμός για την εταιρεία ήταν το 2022, καθώς ολοκλήρωσε το re-branding της, μετέφερε την έδρα και τις αποθήκες της σε νέους χώρους, δημιουργώντας έτσι μία νέα εποχή. Επιπλέον, επεκτάθηκε με νέα υποκαταστήματα στην Πάτρα, την Κρήτη και την Κύπρο, διατηρώντας φυσικά και το υποκατάστημα της στην Θεσσαλονίκη, το οποίο μεταφέρθηκε σε νέα γραφεία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η μοναξιά αυξάνει τον κίνδυνο θνητότητας σε επιζώντες από καρκίνο
CoViD-19: Συχνότερη η απώλεια όσφρησης μετά από μόλυνση με παραλλαγή Άλφα
Κεθεά Ήπειρος: Πρόγραμμα κατάρτισης ‘’Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά’’