Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) όρισε με απόφασή του ο υπουργός Υγείας.

Μεταβατικός πρόεδρος είναι ο Δημήτρης Φιλίππου (φωτογραφία), επίκουρος καθηγητής Ανατομίας ΕΚΠΑ, με καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

Αντιπρόεδρος παραμένει ο Διομήδης Λυμπέρης μαθηματικός και αντιπρόεδρος β' με αρμοδιότητα ζητήματα επιστημονικών ερευνών και δράσεων και ο Κωνσταντίνος Αναστάσιος Γκάσιος, οικονομολόγος.

Τακτικό μέλος είναι η Αθηνά Κοντογιάννη (λέκτορας Αστικού Δικαίου), με αναπληρώτρια την Παναγιούλα Μακρή (δικηγόρος) και Μαρία Γαζούλη (αναπληρώτρια καθηγήτρια Βιολογίας ΕΚΠΑ), με αναπληρωτή τον Παναγιώτη Ραφτόπουλο (φαρμακοποιός).

Εκτός διοικητικού συμβουλίου παραμένει ο ιατροδικαστής Γρηγόριος Λέων.

Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής εξαιρουμένου του προέδρου, η θητεία του οποίου ορίζεται από τις διατάξεις του άρ.108 του Ν.5043/2023, και των αντιπροέδρων, των οποίων η θητεία συανρτάται της ολοκλήρωσης της διαδικασίας προεπιλογής αντιπροέδρων.

Δημ.Κ.

Προσθέστε το iatronet.gr στο Discover

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Με ποιες τροφές να συνδυάζω ρύζι, πατάτες και ζυμαρικά για να μην αυξάνεται απότομα το σάκχαρο
Καύσωνας: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο από τις υψηλές θερμοκρασίες
Η θρομβεκτομή μπορεί να είναι αποτελεσματική και σε αποφράξεις μεσαίων εγκεφαλικών αρτηριών (Μελέτη)